Svatý Martin se opět chystá do Kutné Hory! Bělouše patrně nechá dovádět kdesi na kopcích, ale rozhodně nezapomene přivézt jedinečná Svatomartinská vína z celé České republiky!

Vychutnat si Svatomartinský víkend plnými doušky, na to Vám prostě„jeden den nestačí“! Proto neváhejte a zajistěte si na pátek 11. 11. 2016 dovolenou! Proč? No přeci abyste nezmeškali Slavnostní otevírání letošních Svatomartinských vín, které se uskuteční v 11:00 hodin v sídle Vinných sklepů Kutná Hora s. r. o. v majestátném klášteře řádu sv. Voršily. Tady společně přivítáme to pravé letošní Svatomartinské víno! Po celý Svatomartinský víkend se bude vařit, smažit, péct a dusit svatomartinská husa na všechny možné způsoby ve vybraných kutnohorských restauracích. Takže po degustaci Svatomartinského vína můžete vyrazit do jedné z nich na oběd. S plným žaludkem se Vám bude toulat malebnými uličkami stříbrného města přeci mnohem příjemněji. Šetřete však síly, v sobotu 12.11. 2016 začnou ty správné a tradiční Svatomartinské hody v Jezuitské koleji.

Nejen jídlem a pitím živ jest člověk, proto využijte speciální akce, kterou na Svatomartinský víkend připravila GASK ve spolupráci s organizátory Svatomartinských hodů. Ve dnech 12. a 13. 11. 2016 získáte při zakoupení vstupenky do expozic galerie druhou vstupenku zdarma!

Slavnostní zahájení Svatomartinských hodů je plánováno na 12:00 hodin a program je opravdu pestrý. V rozlehlých prostorách Jezuitské koleje proběhne degustace Svatomartinských vín z celé České republiky a ochutnávka specialit ze svatomartinských hus. K dobré náladě budou postupně hrát uskupení Jazz band Kutná Hora, Flaškinet a Cimbálová muzika Franze Veselky. Od 14:00 hodin je připravena gastroshow v podání Václava Říhy, šéfkuchaře restaurace Vila U Varhanáře. Ten předvede, jak zpracovat husu v moderní kuchyni metodou sous-vide.

Neholdujete vínu? Nevadí, na nádvoří Jezuitské koleje bude připraven po celou dobu akce pivní bar a trh s regionálními produkty.

Neváhejte však s ochutnávkou příliš dlouho, vína bude jistě dost, ale restaurace připraví omezený počet porcí, proto raději nenechávejte své gurmánské já čekat do pozdního odpoledne J. Areál uzavře své brány v 18:00 hodin. Pokud by se Vám ještě nechtělo domů, tak zavítejte do Městského Tylova divadla, kde Vás nesmrtelné melodie stříbrného plátna v podání Pražského Filmového orchestru příjemně naladí do pohody.

Pořadatelem festivalu je Klub přátel vína v Kutné Hoře, z.s. ve spolupráci s Kutnohorsko.cz, o. p. s., generálním partnerem je Středočeský kraj. Partnery festivalu jsou GASK, město Kutná Hora, Vinné sklepy Kutná Hora s. r. o., Středovy pekárny, s. r. o., SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora, Hotel Opat, Vila U Varhanáře, Steak Bar U Matěje, Kávypitel, Férovka, Café Siesta a další.

(tz)

 

Zavřít menu