Již druhý ročník akce Ukliďme Česko se uskutečnil napříč celou republikou 18. března. Do akce se letos v Kutné Hoře zapojili i zastupitelé z ANO 2011. S několika odhodlanými dobrovolníky napříč všech věkových kategorií jsme vytvořili natěšený tým. 

.
Po konzultaci se starostou města a zástupcem organizátora akce sdružení, spolku Denemark, Martinem Starým jsme se vydali do městské čtvrti Karlov a jejího okolí.
První skupina vyrazila směrem do lokality Bělidlo a na Brunclík. Druhá jí šla naproti podél strouhy od čistírny odpadních vod. Očistu strouhy jsme završili v ulici Hrnčířské směrem ke stanici technické kontroly. Jaké nežádoucí poklady a množství komunálního odpadu jsme ze strouhy vylovili, ukazují fotografie uveřejněné níže. Místo kochání se půvabem přírody jsme si připadali jako v továrně na automobily. Škoda, Renault, Peugeot a jiné neidentifikovatelné komponenty mnoha značek, doplněné výbavou našich obydlí. S lítostivým pohledem nad způsobeným znečištěním jsme přemýšleli, co těm lidem příroda udělala, že se jí tak odporně a zbaběle odměňují. 32 pneumatik, 25 pytlů drobného komunálního odpadu a několik objemných hromad. Naše práce měla smysl.  Nyní musíme přemýšlet dál.  A nad čím? Abychom našli cestu a vysvětlili všem těm „čuňátkům“, že k odkládání odpadků a veškerého harampádí neslouží příroda, ale místa k tomu určená. Všem, kteří s úklidem pomáhali, patří velké díky.

Za tým ANO Josef Kraus, zastupitel a člen Rady města

.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu