Tématem setkání starostů ve Foxconnu byly novinky a možnosti čerpání dotací a podpor pro následující období

Program rozvoje venkova a možnosti čerpání z výzev MAS, možnosti podpory IROP v období 2021 až 2027 a další témata byla 20. února na programu pracovního setkání starostů členských obcí MAS Lípa pro venkov. Snídaně pro starosty, jak se toto pracovní setkání nazývá, se tentokrát konalo v prostorách firmy Foxconn a spolu s vedením města Kutné Hory se ho účastnilo více než čtyřicet starostů členských obcí MAS Lípa pro venkov, z.s.

Účastníky setkání přivítal ředitel společnosti Foxconn Stephen McKenna. „Jsem velmi rád, že se s vámi mohu přivítat a že Foxconn hostí toto setkání,“ řekl Stephen McKenna a ocenil spolupráci s městem Kutná Hora. „Doufáme, že budeme dobrým sousedem a dobrým partnerem pro město i v dalších letech,“ doplnil McKenna.
Předseda MAS Lípa pro venkov a starosta Zbraslavic Ondřej Havlovic poděkoval vedení Foxconnu za možnost pořádat setkání v jeho prostorách. „Foxconn je největší zaměstnavatel na okrese Kutná Hora a jsme rádi, že jsme mohli navázat spolupráci, která bude určitě pokračovat,“ podotkl Ondřej Havlovic a představil program setkání.
Jak zdůraznil manažer MAS Lípa pro venkov, hlavním cílem bylo předat starostům nové informace k evropským fondům, k dění v obcích, k veřejné správě. „Jelikož jsme navázali spolupráci s Foxconnem, spojili jsme příjemné s užitečným a využili příležitosti setkání starostů k tomu, abychom jim více představili firmu Foxconn a co se tu všechno vyrábí,“ dodal Radek Tvrdík s tím, že účastníci Snídaně pro starosty mají na závěr setkání příležitost podívat se do výrobních prostor Foxconnu. Setkání se starosty členských obcí MAS Lípa pro venkov se konají pravidelně, obvykle čtyřikrát do roka.
pra

Zavřít menu