Tesco spolu s dalšími obchody, které jsou součástí nového retail parku, zahájily 30. září provoz. K dispozici je 350 parkovacích míst

Obchodní centrum Tesco v Masarykově ulici v Kutné Hoře spolu s dalšími obchody nového retail parku s názvem A Centrum zahájily ve čtvrtek 30. září svůj provoz. Zákazníkům je k dispozici 350 parkovacích míst. Jak konstatoval Václav Koukolíček, tiskový mluvčí společnosti TESCO, zatím se nepočítá s tím, že by parkoviště bylo zpoplatněno.

V současné době jen Tesco podle slov Václava Koukolíčka zaměstnává na stálý pracovní poměr padesát zaměstnanců. „Celková prodejní plocha retail parku dosahuje  12 tisíc metrů čtverečních, z toho Tesco 3 tisíce metrů čtverečních,“ dodal.

Nový hypermarket Tesco v Kutné Hoře byl postaven v areálu bývalého podniku Avie. K demolici Avie a sanaci plochy pro stavbu obchodního centra Tesco došlo již v roce 2012. Řadu let potom prostranství zarůstalo trávou. Původní stavební povolení bylo vydané roku 2013, na základě žádosti byla v roce 2016 platnost stavebního povolení pro výstavbu Tesca prodloužena. Podmínkou zahájení a výstavby a fungování centra byla stavba kruhového objezdu, který byl uveden do provozu v říjnu 2020.

red

 

Zavřít menu