Tříkráloví koledníci vyrazí v Kutné Hoře do ulic v sobotu 8. ledna. Přispět na pomoc nemocným a potřebným je možné i účastí na Tříkrálovém koncertu v sedlecké katedrále

Tříkrálová sbírka se v letošním roce koná od 1. do 16. ledna. Tříkráloví koledníci v Kutné Hoře vyrazí do ulic v sobotu 8. ledna. Hlavním závěrem Tříkrálové sbírky je nákup automobilu pro aktivizační služby pro rodiny s dětmi a financování činnosti dobrovolníků v nemocnicích, domovech sociální péče a střediscích charity. 

red

Milí příznivci kutnohorské charity.

Dovolte nám nejprve popřát všechno dobré v novém roce, štěstí a zdraví Vám i Vašim blízkým. Děkujeme za Vaši přízeň a podporu i za to, že si najdete chvilku přečíst novinky z naší charity.

Se začátkem roku odstartovala dobročinná Tříkrálová sbírka 2022. Po loňském omezení budou tři králové opět rozdávat radost a Boží požehnání v ulicích naživo a budou prosit o dar do pokladničky na pomoc nemocným a potřebným. V Kutné Hoře a Čáslavi potkáte skupinky koledníků v sobotu 8. ledna. 

 

🤴 NA CO LETOS KOLEDUJEME?

Rádi bychom zakoupili automobil pro aktivizační službu pro rodiny s dětmi, abychom mohli pomáhat se sociálními problémy přímo rodinám v jejich domácím prostředí. Ze sbírky také každý rok podporujeme činnost dobrovolníků v nemocnicích, v domovech sociální péče a ve střediscích charity. Část sbírky pomáhá přímo jednotlivcům nebo rodinám v nepříznivé situaci. Rádi bychom také podpořili získávání pracovních zkušeností klientů se zdravotním znevýhodněním charitního Centra Přístav. 

 

🤴 JAK MŮŽETE PŘISPĚT?

👉 Třem králům 8. ledna do tříkrálových pokladniček.

👉 Do statických pokladniček umístěných u našich partnerů v kostelech, na úřadech, obchodech, lékárnách nebo firmách až do 16. ledna.

👉 Finančním darem na účet 66008822/0800, variabilní symbol 777955011, vedený u České spořitelny a.s.

👉 Příspěvkem do ONLINE kasičky na www.trikralovasbirka.cz, kde zadáte PSČ 284 01 nebo PSČ vašeho města nebo obce. Přispějete tím přímo službám kutnohorské charity.

👉 Zveme Vás na Tříkrálový koncert, který se uskuteční v neděli 9. ledna od 16.00 v sedlecké katedrále. Zahrají studenti varhanní hudby pod vedením Viktora Darebného.  Dobrovolné vstupné poputuje na Tříkrálovou sbírku.

 

🤴 KDE POMÁHÁ LOŇSKÁ TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA?

Tříkrálová sbírka 2021 přinesla do kutnohorské charity 312 783 Kč. Z této částky jsme zakoupili automobil pro terénní programy oblastní charity. Umožňuje našim pracovníkům vyjíždět k lidem v nouzi i do obcí mimo Kutnou Horu. Díky novému automobilu jsme pomohli například i panu Karlovi v jeho nelehké situaci. Kromě potravinové pomoci a ošacení nemusí mít obavy, kde stráví letošní zimu. Naši sociální pracovníci mohli přijet včas a pomoci řešit jeho nepříznivou situaci. Je velká naděje, že pan Karel bude mít i zaměstnání. Pomoc přijela také díky Vám, štědrým dárcům Tříkrálové sbírky!

Děkujeme za Vaše dary a podporu. Děkujeme všem dobrovolníkům a charitním pracovníkům, díky kterým zůstává tříkrálová tradice živá a neztrácí kontinuitu.

Oblastní charita Kutná Hora

www.kh.charita.cz, www.facebook.com/charitakutnahora/

“ Pomáháme, kde je potřeba.“

Zavřít menu