Ve dnech 3. – 5. března 2017 se konal na výstavišti Černá louka v Ostravě již 20. ročník největší mezinárodní výstavy cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji s názvem Dovolená a Region, Lázeňství.

Prezentaci cestovních kanceláří, regionů, krajů a měst doplnila nabídka nejznámějších lázeňských míst z České a Slovenské republiky. Nechyběly zde krajové speciality ať už v podobě tradičních řemesel, nebo vynikajících regionálních specialit.

Na veletrhu se letos ve velkém prezentovalo Česko-japonské kulturní centrum, které tak zahájilo Japonské dny Ostrava.

Novinkou letošního ročníku byla také prezentace Církevní turistiky, která prezentuje především křesťanské církevní památky, poutní místa a další zajímavosti křesťanské tématiky. Mezi tato místa patřila také prezentace nejvýznamnějších kutnohorských chrámů a kostelů.

Součástí výstavy byl i odborný vzdělávací seminář pro pracovníky turistických informačních center a odborníky v cestovním ruchu na téma: Spolupráce s travel bloggery a influencery.

Již 4. rokem byla výstava zpestřena o zastoupení několika informačních center ve spolupráci s Asociací turistických informačních center České republiky (A.T.I.C. ČR). Návštěvníci tak měli možnost nahlédnout téměř do všech koutů České republiky. Kutná Hora se zde prezentovala již podruhé.

Nejčastější dotazy směřovaly k dopravní dostupnosti a možnostem ubytování. Největší zájem byl o ucelenou image brožuru a průřezový materiál obsahující turistické možnosti v destinaci Kutná Hora a okolí včetně mapy Kutné Hory a přehledu tradičních kulturních akcí v regionu. Oblíbené byly také tipy na aktivity pro rodiny s dětmi.

Stánek Kutné Hory lákal návštěvníky veletrhu i na soutěžní kvíz, videoprojekci nejnovějších spotů o Kutné Hoře a na ukázku ražby pražských grošů, kterou si mohli nadšení zájemci sami vyzkoušet.

Ke zvýšení návštěvnosti přispěly také současně probíhající Knižní a Svatební veletrh a řada odborných cestovatelských přednášek.

Stejně jako v loňském roce byl zájem o Kutnou Horu i z řad vystavovatelů a s některými byla navázána úzká spolupráce.

Martin Betuštiak

Zavřít menu