Účastníci příměstského tábora se s Kaňkovským sedlem vydali na cestu kolem světa

Na cestu kolem světa se v srpnu ve volnočasovém centru Mozaika na Kaňku vydalo kolem  40 cestovatelů ve věku od 4 do 13 let. Spolek Kaňkovské sedlo z.s. nabídl dětem krásné zážitky. Na cestě kolem světa je doprovázel Villy Fog.

Podle zadané hádanky a indicie mladí cestovatelé poznávali, do které země se ten den vypraví. Mohli si určit dopravní prostředek, kterým se na místo dostanou. K dispozici měli speciální bankovky Kaňkovky a mohli si určit, jakým dopravním prostředkem se na místo vydají. Cesta je vedla z rodného kraje po celé Evropě, přes Asii, Afriku, Ameriku a potom zpět domů.

„Učili se zdolávat nesnáze při AZ kvízu. Putovali Sibiří za uloupeným pokladem. Na chvíli se zastavili v Číně, aby se přiučili čínské  kultuře, čínskému tanci Tai či, bojovému umění a výrobě vějíře,“ uvedla Petra Vášová ze spolku Kaňkovské sedlo. V Africe cestovatelé nahlédli do tajů šamana a jeho kouzel, vyrobili si pestrobarevná trička. Americký fotbal se dětem tak zalíbil, že se musel několikrát opakovat.

„Čtrnáct dní na táboře uteklo jako voda a všechny děti se z cest vrátily bezpečně domů. Doufáme, že na společné cestování s námi a jejich kamarády nezapomenou. Děkujeme pracovnicím Městské knihovny Kutná Hora, které nás navštívily a vybavily děti naučnou literaturou a také městu Kutná Hora za finanční grantovou podporu. Těšíme se na viděnou za rok,“ dodala za Kaňkovské sedlo z.s. Petra Vášová.

pra

Zavřít menu