V kutnohorské nemocnici byla od 7. září rozšířena otevírací doba odběrového místa covid 19

Otevírací doba odběrového místa covid 19 v kutnohorské nemocnici byla od 7. září prodloužena. Odběry pro pacienty, které k vyšetření indikoval praktický lékař nebo hygienická stanice, jsou prováděny ve všední dny od 7 do 19 hodin a o víkendu a svátcích od 7 do 15 hodin. Ředitel kutnohorské nemocnice Petr Geřábek ocenil spolupráci s HZS Kutná Hora, který poskytl u odběrového místa stany, přístřešky pro čekající. Odběrové místo je umístěno nedaleko technického oddělení, v blízkosti staré vrátnice. Pacienti se žádankou se mohou objednat na vyšetření covid 19 prostřednictvím rezervačního systému na webových stránkách kutnohorské nemocnice www.khnem.cz:  Online objednávání na laboratorní vyšetření PCR testu na Covid-19 pro pacienty se žádankou

Zvažována je možnost zavedení drive – in odběrů z vozidla v areálu nemocnice.

Kutnohorská nemocnice nabízí možnost vyšetření i pro samoplátce. Nutné je předem se objednat na telefonním čísle 724 823 141. Odběry pro samoplátce jsou ve všední dny od 8 do 9 hodin. Částka za vyšetření činí 2085,- Kč. Bližší informace zájemci naleznou na webových stránkách www.nemkh.cz.

Podle informací ředitele nemocnice se dlouhodobý průměr provedených odběrů u pacientů, které k odběru odeslal praktický lékař nebo hygienická stanice, pohyboval kolem 52 denně. V úterý 8. září však provedli již 117 odběrů, z toho bylo 10 samoplátců. „Vzorky jsou odesílány do pražské laboratoře, která má na provedení testů certifikaci. Výsledky jsou známy do druhého dne. Nejdříve se obvolávají ti, kteří mají pozitivní výsledek a to kvůli kontaktům, trasování atd. Teprve potom jsou informováni pacienti s negativním výsledkem,“ dodal ředitel nemocnice.

Pro provádění odběrů nemocnice vyčlenila čtyři zdravotníky, kteří pracují ve dvou směnách. S administrativou vypomáhají brigádníci.

Epidemiologové mají opět plné ruce práce. Jak uvedla Zdeňka Kroupová, vedoucí protiepidemického oddělení pro okresy Kolín a Kutná Hora KHS Stč. kraje, z důvodu potvrzení nákazy došlo včera v regionu z preventivních důvodů k uzavření jedné dětské skupiny a tří tříd, z toho jedné v Kutné Hoře. K 9. září evidovali epidemiologové v regionu 37 nakažených, 124 vyléčených. Během včerejška podle informací epidemiologů došlo opět k nárůstu počtu případů. Bližší informace přineseme aktuálně.

 

Monika Pravdová

Zavřít menu