V sále Lorce pořádala kutnohorská průmyslovka soutěž zručnosti ovládání a programování robotického vozítka

První ročník soutěže ve zručnosti ovládání a programování robotického vozítka Cutebot pořádala kutnohorská průmyslovka 19. dubna v sále kulturního domu Lorec. Soutěžního klání se zúčastnilo šestnáct družstev ze čtrnácti škol z okresů Kutná Hora a Kolín. O prvenství mezi školami z Kutné Hory a Kolína bojovaly i týmy ze ZŠ Malešov a ZŠ Zbraslavice. Velký úspěch zaznamenaly týmy ZŠ Žižkov, které obsadily 1. a 2. místo soutěže.

Jak vysvětlil Josef Treml, ředitel kutnohorské průmyslovky, soutěž se skládala ze dvou částí. V té první bylo úkolem týmu oživit autíčko Cutebot a naprogramovat ho díky dvěma součástkám Micro:bit. Jedna byla součástí autíčka a druhá sloužila jako dálkový ovladač. „Týmy přeměnily robotické autíčko na dálkově ovládané na frekvenci 2,4 GHz,“ vysvětlil ředitel školy a doplnil, že druhým úkolem bylo projet s robotickým autíčkem na dálkové ovládání čtyři dráhy v co možná nejkratším čase.

Závěrečným zapískáním na píšťalku vytištěnou studenty v průběhu dne na 3D tiskárnách zakončil Josef Treml před slavnostním vyhlášením výsledků první ročník soutěže. Po krátkých proslovech ředitele školy a starosty města pak týmy převzaly účastnické listy, drobné dárky a vítězné týmy medaile a další ocenění. Zvítězil tým Arceus ZŠ Žižkov, na 2. místě tým Micro mico 3434 ze ZŠ Žižkov a 3. místo tým Západky z 2 ZŠ Kolín.

pra

Zavřít menu