V základní škole Kamenná stezka otevřeli nové dílny

Základní školu Kamenná stezka čekala v pondělí 28. června slavnost, při které byly otevřeny nové dílny. Ty v budoucnu nabídnou žákům školy lepší možnosti výuky předmětů technicko-praktické podstaty.

Hlavního slova se při této příležitosti ujala zastupující ředitelka školy Andrea Melechová Rutová, která zdůraznila jak přínos nových prostor pro výuku, tak i některé problémy, které přibližně roční rekonstrukci suterénních prostor provázely. Poděkovala také každému, kdo se na realizaci projektu podílel, a to včetně rodičů tamních žáků, kteří se zapojili hlavně v první přípravné fázi do vyklízení dříve nevyužívaných místností.

Starosta města Josef Viktora (ANO) i místostarosta Vít Šnajdr (Piráti) se připojili ke slovům díků. Starosta města zdůraznil, že se finanční prostředky na úpravu této části školy podařilo sehnat i díky pomoci Místní akční skupiny Lípa pro venkov.  Místostarosta Vít Šnajdr mohl zhodnotit začátky akce, kterých se osobně účastnil jako ředitel zmiňované základní školy. Poděkoval ředitelce školy za práci na projektu a řekl, že věří, že se i další části suterénu školy podaří upravit tak, aby byly využitelné.

Děti, které mají rády práci v dílně, se tak mohu již nyní těšit na září, kdy se zde naplno rozběhne výuka.

red

Zavřít menu