Velocipedisté a jezdci na vysokých kolech připomenou v sobotu 10. srpna 150. výročí závodu v Kutné Hoře, akce se neobejde bez dočasné uzavírky

Masarykova ul. (silnice I/2) v úseku od světelné křižovatky po křižovatku s ul. Benešova a Palackého ulice (stará Vítězná) v úseku od kapličky po křižovatku se silnicí II/126 (ul. Hrnčířská) v Kutné Hoře budou 10. srpna od 11 do 16 hodin uzavřeny.  Důvodem je pořádání vzpomínkové cyklojízdy velocipedistů a jezdců na vysokých kolech, kteří jízdou od Tylova divadla k sedlecké katedrále připomenou 150. výročí závodu v Kutné Hoře.

Registrace účastníků bude zahájena od 10 hodin u Tylova divadla, slavnostní zahájení akce ve 13 hodin. Od 13.15 jsou na programu reje na vysokých kolech, vystoupení pánů velocipedistů z Českého klubu velocipedistů před Tylovým divadlem a od 13.40 reje pánů i dam na kolech nízkých v podání Zbraslavského klubu velocipedistů. Ve 14 hodin bude start jízdy elegance, v 15.30 až 16.00 v místě dojezdu výstava velocipedistických exponátů.

Atmosféru starých časů bude navozovat v místě dojezdu u sedleckého kláštera od 14 do 16 hodin kutnohorská hudební skupina ROYAL DIXIELAND JAZZ BAND.

Více o akci naleznou zájemci ZDE.

Trasa závodu a plánované uzavírky jsou součástí fotogalerie.

pra

Zavřít menu