Kutná Hora bude 17. a 18. srpna patřit milovníkům historických vozidel, Veteran Rallye nabídne i bohatý kulturní program, závod si vyžádá dočasnou uzavírku vozovky

O víkendu 17. a 18. srpna se v Kutné Hoře a okolí odehraje oblíbený svátek milovníků nablýskaných automobilových veteránů, jejichž posádky se zároveň představí v úchvatných dobových kostýmech. Záštitu nad rallye, jíž se zúčastní několik desítek vozů vyrobených do roku 1940, tradičně převzalo Národní technické muzeum.

Závod dočasně uzavře vozovku na Kaňk  

V sobotu a v neděli se uskuteční závod do vrchu Kaňk. Auta jsou výkonnostně rozdílná, a proto zde nevítězí ten nejrychlejší. Jedná o tzv. jízdu pravidelnosti, v níž se snaží závodníci zajet všechna čtyři kola (dvě v sobotu a dvě v neděli) ve stejném čase. Vítězí ten, jehož časy se nejvíce blíží prvnímu zajetému.

Jako každá podobná akce se bohužel závod veteránů neobejde bez uzavírky. Organizátoři se omlouvají obyvatelům a návštěvníkům za nezbytná dopravní opatření. Z důvodu pořádání závodu veteránů do vrchu Kaňk dojde ve dnech 17. a 18. srpna od 9.30 do 12.30 k uzavírce úseku silnice od Billy ke kruhovému objezdu na Kaňk.   Objízdná trasa povede po silnici č. III/03322 Kaňk –Sedlec, I/2 a III/03321 ul. Zemanova, Lorecká, – obousměrně. Závodníci se z cíle (Kaňk) na start (autobusové nádraží u OD Billa) budou vracet po objízdné trase, která bude značena a vedena po silnici č. III/03321, I/2 a III/03321.

Spanilá jízda po okolí Kutné Hory

Nejen obyvatelé a návštěvníci Kutné Hory se mohou těšit na krásu nablýskaných aut a výpravných kostýmů. Pokud zrovna nestíháte být v centru dění, nenechte si ujít sobotní spanilou jízdu, která tentokrát povede na pohádkový zámek Žleby. Na trase z Kutné Hory prochází těmito místy: Perštejnec, Olšany, Nová Lhota, Chedrbí, Krchleby, Čáslav, Vrdy, Vinaře, zámek Žleby, na cestě zpět jsou to Vinaře, Podhořany u Ronova, Semtěš, Bílé Podolí, Zaříčany, Žehušice, Habrkovice, Svatý Mikuláš, Nové Dvory. Večer se opět všichni sejdou na Palackého náměstí v Kutné Hoře.

Doprovodný program na Palackého náměstí

Po celý víkend probíhá také bohatý doprovodný program pro celou rodinu. Na Palackého náměstí nebudou chybět hudební vystoupení, soutěže nebo stánky s regionálními produkty. Na pódiu vystoupí např. Děda Mládek Illegal Band, O5ARADEČEK či Petra Černocká.

Více informací o Veteran Rallye Kutná Hora 2019 a doprovodném programu naleznete na  www.veterani-kh.cz na Facebooku – https://www.facebook.com/IntVeteranRallye/ – a nově též na Instagramu – @veteranrallyekutnahora.

tz, red

Fotografie a videa z minulého ročníku: https://kutnohorskelisty.cz/kultura/veteran-rallye-kutna-hora-pokracuje-i-v-nedeli-je-svatkem-milovniku-veteranu-muziky-i-dobreho-jidla

 

 

Zavřít menu