Vinná ulička v Uhelné ulici potěšila místní i turisty

Po celý sobotní den 18. září probíhal v Uhelné ulici 1. ročník Vinné uličky, na kterém se představili vinaři z Čech, Moravy i Francie. Kutnohorské vinaře reprezentovaly Vinné sklepy Kutná Hora a Vinařství Kocián. Obě místní vinařství nabídla kromě pestrého výběru vín i bílý a růžový burčák z odrůd Modrý Portugal, Solaris a Hibernal.

Během celého sobotního dne si do Uhelné uličky našlo cestu velké množství nejen místních, ale i turistů.  Především v odpoledních hodinách byla ulice plná a vládla zde velmi příjemná atmosféra, o kterou se kromě vinařů samotných, staraly i místní kapely.

Přestože se Uhelná ulice nachází trochu stranou od samotného centra Kutné Hory, zaslouží si tato část města pozornost už kvůli kostelu Matky Boží, kde je mimo jiné pochován i jeden z největších barokních malířů Čech, Petr Brandl, který v Kutné Hoře v roce 1735 zemřel. A právě toto ne zcela obvyklé umístění akce, které dal pořadatel podtitul slavnost babího léta, dobrého vína a burčáku, bylo příjemnou změnou oproti tradičním akcím, které se většinou konají přímo v samotném centru města.

Radka Krejčí

 

 

 

Zavřít menu