Vypracování projektu na výstavbu parkoviště v Sedlci radní schválili, realizace bude závislá na tom, zda se podaří najít investora

Rada města v červenci schválila vyhlášení poptávkového řízení na vypracování projektu na výstavbu parkoviště pro autobusy a automobily v Sedlci. Realizace bude závislá na tom, zda se podaří najít investora. Parkoviště by napomohlo řešit problematickou situaci v parkování turistických autobusů, ale i automobilů v této části města.

O záměru výstavby parkoviště autobusů na prostranství u kruhového objezdu v Sedlci se mluví již řadu let. V roce 2014 zastupitelstvo schválilo směnu pozemků s Karlem Schwarzenbergem. Je připravena dokumentace k územnímu řízení a vydáno územní rozhodnutí pro stavbu.  Předpokládané náklady se pohybují kolem 25 milionů korun.

Město nyní připraví projekt pro stavební povolení a potom vyhlásí výběrové řízení na investora, který bude mít parkoviště v dlouhodobém pronájmu. „Parkoviště by postavil podle našeho zadání, připravené dokumentace,“  řekl starosta Josef Viktora (ANO) s tím, že zvažována byla i možnost, že by město parkoviště postavilo samo.

Projekt BUSpark v Sedlci, který je zveřejněn včetně vizualizací na webových stránkách města Kutné Hory, řeší osm parkovacích míst pro autobusy a 46 stání pro automobily. Součástí studie je i zeleň, parkové úpravy, sociální zázemí.

Kutná Hora postrádá záchytné parkoviště i parkoviště pro turistické autobusy. Od května 2018 na základě stížností obyvatel platí zákaz vjezdu autobusů do Sedlce. Parkování autobusů je prozatím vyřešeno ve slepé ulici za restaurací U Lva.

pra

Autorem návrhu a vizualizací je společnost EHL&KOUMAR ARCHITEKTI, s.r.o.

Zavřít menu