Tříkrálové koledování letos připadlo na konec školních vánočních prázdnin. Organizátoři v Oblastní charitě v Kutné Hoře si kladli otázku, zda se tato skutečnost podepíše na výsledku sbírky. Laťka je nastavena hodně vysoko, v loňském roce se nakoledovalo v našem regionu 380 020 Kč! ………………………………………………………………………………….

První koledování se uskutečnilo již 3. ledna, na Městském úřadě v Kutné Hoře. Oficiálně bude sbírka uzavřena tradičním živým betlémem v Trebišovské ulici 9. ledna v 15.00. Zde také budou vyhlášeny předběžné výsledky.
Hlavní sbírka proběhla o víkendu 4. a 5. ledna ve 41 obcích regionu – od Vlastějovic až po Městec Králové, ve městech Kutná Hora, Čáslav, Poděbrady, ale i v obcích jako je Čertovka, Habrkovice nebo Damírov. K nováčkům sbírky letos patří Poličany, Vlastějovice a Městec Králové, kde byla sbírka zahájena v neděli 5. ledna v 16 hodin koncertem Královéměsteckého sboru v kostele.
Celkem vyšlo jako obvykle asi devadesát skupin, z toho v Kutné Hoře asi pětadvacet. Do sbírky se zapojilo přes 400 dobrovolníků, ti přicházejí ze skautských oddílů, z farností, ale i z řad širší veřejnosti. Také se stává, že prostě přijde nadšená maminka, že chce dětem dopřát tento zážitek. Koledníky oficiálně vyslali organizátoři v Kutné Hoře z kostela sv. Jakuba v 9.00 v sobotu 4. ledna, z katedrály Nanebevzetí P. Marie v Sedlci ve stejném čase. Například v Gruntě a v Žehušicích dostali koledníci požehnání v neděli po mši.

Sbírka pomůže doma i za hranicemiSbírka je určena lidem se zdravotním handicapem – dospělým s duševním onemocněním budou peníze pomáhat prostřednictvím aktivizační služby Klub Dobrý den, dětem pak prostřednictvím rané péče. Na Čáslavsku bude pomoc směřovat dětem ze sociálně rizikového prostředí, které navštěvují středisko Domek a rodinám v centru Kopretina, malá část přispěje i na organizaci dobrovolnické činnosti v nemocnici a domově důchodců  v Čáslavi. Deseti tisíci bychom se rádi připojili k podpoře projektu Adopce na dálku – konkrétně v Indii. Na Tříkrálovou sbírku můžete přispět i nyní, více informací ZDE. Děkujeme všem, kteří nás dosud podporovali, dárcům i malým a velkým králům.

Marie Macková, Oblastní charita Kutná Hora

.

 

Zavřít menu