Kutnohorské sdružení POD HORAMI realizuje projekt zaměřený na praktickou regionální výchovu s názvem Labyrintem Kutné Hory. Žáky zvedne ze školních lavic  a zavede je do různých koutů Kutné Hory, aby se na ni pro tentokrát podívali očima geologa a průmyslníka.

.
.
Během projektu bude zrealizováno dvacet výukových programů pro žáky obou stupňů kutnohorských škol. Interiérové programy však budou doplněny i výukou v terénu. Lektorky žáky provedou Kutnou Horou tak, jako by ji právě navštívil vášnivý geolog či zanícený průmyslník.
„Záměrně jsme vybrali tyto pohledy, které vyplynuly ze zpětné vazby od pedagogů základních škol v Kutné Hoře. Snažíme se tak reagovat na jejich požadavky a přihlédnout k jejich připomínkám. Zjistili jsme, že každá ze škol si připravuje projektové dny k tématu města Kutná Hora. Běžně zařazují témata výtvarná, historická či literární. Část témat je však pro školy problematická, nemají k nim jednak potřebné informace, materiály či výukové pomůcky, nebo jsou náročnější na přípravu aktivit. Proto jsme se rozhodli na jejich požadavky reagovat,“ uvádí koordinátorka projektu Jitka Rosická.
Jednotlivé programové aktivity jsou připraveny na základě regionálních dat ve spolupráci s odbornými pracovníky místních muzeí. Fotodvojice a staré mapy žákům přiblíží místa, jak vypadala kdysi a jakou mají podobu nyní. Programy budou zaměřeny na faktické události, ale i souvislosti jako je vliv rozvoje průmyslu a těžby na podobu našeho města a okolní krajinu.
Tento projekt se koná za finanční podpory Města Kutné Hory a spolku KHnet.info.

(tz)

Pod horami 2015

.

Zavřít menu