Základní škola Jana Palacha oficiálně zahájila oslavy 40. výročí školy a připomenula výročí Jana Palacha, jehož jméno nese

ZŠ Jana Palacha 16. ledna v zaplněném vestibulu školy oficiálně zahájila oslavy 40. výročí školy. Součástí zahajovacího programu oslav byla i vzpomínka na Jana Palacha, jehož jméno škola již deset let nese. Slavnosti se účastnili spolu s žáky a pedagogy školy i představitelé a zástupci města a další vzácní hosté.

Po vystoupení pěveckého souboru Palášek pod vedením paní učitelky Jiřiny Vlasákové ředitelka školy Jaroslava Drabešová přivítala hosty, starostu města Lukáše Seiferta, místostarosty Kateřinu Špalkovou a Josefa Viktoru, a také bývalého ředitele školy Miroslava Roudného. Zazněly proslovy.

Žáci 7. A poté přednesli krátké pásmo, které bylo vzpomínkou na Jana Palacha a také odpovědí na otázku: Proč je Palachovka Palachovkou.

V rámci připomínky výročí školy je i retro výstava s názvem „A ten tu také byl…! Sestavena je z výtvarných prací bývalých žáků školy. Koordinátorkou oslav výročí školy je Zdenka Černá, která představila harmonogram akcí, které se letos v duchu připomínky výročí školy ponesou. Jejich součástí budou i další čtyři vzpomínkové retro výstavy.

Starosta města Lukáš Seifert na závěr spolu s představiteli a zástupci města a školy uctil památku Jana Palacha a položil kytici k pietnímu místu.

pra

 

Zavřít menu