Kutná Hora v rámci kraje získala 2. místo ve výzkumu Město pro byznys, na 3. místě je Kolín
Kutná Hora v rámci kraje získala 2. místo ve výzkumu Město pro byznys. Foto: www.mestoprobyznys.cz

Ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys vybojovala Kutná Hora v rámci Středočeského kraje v silné konkurenci šestadvaceti měst s rozšířenou působností 2. místo. Nejvyšší příčku obsadil Brandýs nad Labem a na 3. místě je Kolín. Cenu při příležitosti setkání Svazu města a obcí převzala v minulém týdnu místostarostka Silvia Doušová (STAN a Šance KH) a diplom je vystaven v kanceláři starosty města Josefa Viktory (ANO).

Vyhlašovatelem každoročního výzkumu, do kterého jsou města zařazována automaticky, je týdeník Ekonom, partnerem Stavební skupina EUROVIA CS. Města jsou hodnocena ve 23 kritériích, která jsou rozdělena na podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy.

„Druhá Kutná Hora si udržuje nízké ceny stavebních pozemků, v rámci kraje je ve městě rovněž velmi nízká dlouhodobá nezaměstnanost. Radnice se v rámci Středočeského kraje blýskla nejlepšími webovými stránkami, které podnikatelům nabízejí v přehledné formě veškeré potřebné a užitečné informace pro komunikaci s veřejnou správou i pro rozvoj vlastního podnikání. Město má rovněž velmi vysoký scóring úředních hodin svědčící o tom, že radnice na podnikatele, a nejen na ně, myslí. O dobrém hospodaření svědčí vysoká likvidita, města vynakládá nadprůměrný podíl výdajů na rozvoj bydlení a bytové hospodářství, kulturu a sport,“ je uvedeno v hodnocení na webových stránkách mestoprobyznys.cz.

red

Zavřít menu