Disputace s fotografem a hercem Karlem Meisterem pořádá Klub rodáků a přátel Kutné Hory 22. září od 18 hodin v Dačického domě

DISPUTACE S KARLEM MEISTEREM, fotografem a hercem na téma „O osobnostech kolem nás, jak je možná neznáte“, pořádá Klub rodáků a přátel Kutné Hory – Kutná Hora v Praze v úterý 22. září 2020 v 18 hodin v konferenčním sále Dačického domu v Kutné Hoře, Komenského nám. 41.

Karel Meister (1943) vystudoval herectví na DAMU. Má za sebou angažmá v různých divadlech i filmové a televizní role. Od 70. let se věnuje fotografování jako profesionální fotograf. Vedle tzv. divadelní fotografie je známý i svými nevšedními portréty osobností naší medicíny a dalších oborů, věnuje se i volné tvorbě. V rámci letošní Ortenovy Kutné Hory se 5. září ve Spolkovém domě uskutečnila vernisáž výstavy Meisterových fotografií Kutné Hory „Město za oknem smutných duší“.

Karel Meister fotografuje herce, vědce, výtvarníky, spisovatele, církevní hodnostáře, politiky, sportovce … Jeho fotografie představují dva světy: svět známých a svět méně známých tváří, i když ve skutečnosti jde o svět jeden: svět tváří zaujatých svou prací. Fotografie často zastihují tyto osobnosti na místech nebo při činnostech méně obvyklých, při jejich koníčcích či zábavách. Při Disputacích se Karel Meister podělí i o historky přibližující okolnosti vzniku fotografií.

tz, red

Zavřít menu