Dny evropského dědictví byly příležitostí k návštěvě i běžně nepřístupných památek

Kutná Hora je městem, které se pyšní spoustou krásných a významných památek. Nicméně není vždy v moci běžného občana se na některá místa podívat. Ve dnech 7. a 8. září se však otevřely brány i málo dostupných, nebo zcela nepřístupných kulturních budov. Konaly se totiž Dny evropského dědictví. V těchto dnech byla možnost navštívit v našem městě i v jeho okolí zdarma, nebo za dobrovolné vstupné či za snížené vstupné nejzajímavější památky a budovy. Pointou celé akce je poukázat na kulturní dědictví, které nám naši předci zanechali a ke kterému nemáme bohužel obvykle přístup.

Z tradičních budov je možnost se podívat do chrámu sv. Barbory či Vlašského dvoru. Také je ale v nabídce například Kamenná kašna. A pro opravdové zájemce je připraven i průvod Kutnou Horou a jejími uličkami kolem nejvýznamnějších památek s kostýmovaným průvodcem.

Kutná Hora má mnohá kulturní i umělecká lákadla, kterými se může bezostyšně chlubit. Proto není divu, že akce měla velký ohlas a mnoho lidí využilo příležitosti, aby spatřili jedinečnou podívanou.

Josef Stanislav Treml

Zavřít menu