GASK v Kutné Hoře se opět otevře veřejnosti 12. května a nabídne návštěvníkům prodlouženou výstavu Jiřího Trnky
GASK se otevře veřejnosti již 12. května a nabídne prodlouženou výstavu Jiřího Trnky. Snímek z vernisáže v říjnu 2019.

Již v úterý 12. května bude možné navštívit výstavní prostory GASK v Kutné Hoře, pro návštěvníky je připraveno hned několik výstav, které se kurátoři spolu s vedením galerie rozhodli prodloužit. Až do konce června je možné zhlédnout výstavu Jiří Trnka / V zahradách imaginace. Prodlouženy budou i další výstavy – Artikl / Sedm let s uměním, prezentující díla umělců mladší a střední generace, dále výstava Jaroslavy Severové / Nejisté skutečnosti, dotýkající se témat přesahů grafiky do ostatních druhů médií, či výstavní projekt Srdce velkoměsta II. Nabídka výstavního programu galerie bude pak rozšířena o online projekty na sociálních sítích.

Otevření Galerie Středočeského kraje (GASK) v Kutné Hoře probíhá, obdobně jako v případě ostatních kulturních a uměleckých institucí, v souladu s doporučenými bezpečnostními opatřeními Ministerstva zdravotnictví ČR a Ministerstva kultury ČR. Pro návštěvníky platí povinnost nošení roušek a nutnost udržování doporučeného maximálního počtu 100 osob. Ti, kdo přijdou na výstavy, budou dále vyzváni, aby v expozicích dodržovali doporučené rozestupy. U vstupů do výstavních sálů budou zajištěny stojany s bezdotykovou dezinfekcí, k dispozici budou i jednorázové rukavice. Sociální zařízení vybavila galerie dezinfekčními mýdly. Vizuální herny budou denně dezinfikovány, stejně jako všechny vnitřní prostory galerie. Prostor pokladny bude zajištěn ochrannou plexisklovou stěnou oddělující návštěvníky a pracovníky galerie.

Během června nabídne GASK dvě komentované prohlídky výstavy Jiřího Trnky, a to v termínech 13. 6. a 20. 6. 2020 vždy od 10 hodin a od 12 hodin. Výstavou provedou Matyáš a Jan Trnkovi – vnuk a syn Jiřího Trnky, kteří jsou autory expozice i kurátorského konceptu. S ohledem na omezenou kapacitu je nutná rezervace.

Od druhé poloviny května Lektorské centrum GASK obnoví program GASK dětem – pravidelné odpolední výtvarné dílny. Od 18. 5. 2020 pak bude možné registrovat se na letní výtvarné dílny NE/Tábor GASK. Přihlašovat se lze na webu a sociálních sítích galerie.

GASK současně pokračuje v nabídce on-line projektů na sociálních sítích galerie, kde návštěvníci naleznou videa k výstavám, programy Lektorského centra, audio podcasty i seriál prezentující díla ze sbírek a stálé expozice galerie. Nově svým návštěvníkům GASK nabízí virtuální 3D prohlídku stálé expozice Stavy mysli / Za obrazem. V moderní aplikaci Matterport, kterou využívá řada světových galerií a muzeí, je možné vstupovat do virtuálního výstavního sálu, prohlížet si zblízka jednotlivá díla a využívat i doplňková média, jakými jsou videa, audio podcasty a texty.

tz, red

Více z vernisáže výstavy Jiřího Trnky jsme psali ZDE.

 

 

 

Zavřít menu