Nabídka kulturních akcí v Kutné Hoře na tento víkend by vás neměla nechat chladnými. Začít můžete třeba hned v pátek představením Dáma s kaméliemi v Tylově divadle či koncertem v Music clubu Česká 1. A v neděli po dobrém obědě můžete zkusit třeba novou výstavu Benátky – věčný sen v GASK. ………………………………………………………………………..

Kino Modrý kříž

26. 4. | 19:00 hod. SMRTELNÉ LŽI , USA, drama, 107 min., vstupné 100 Kč, do 12 let nevhodný, s titulky. Když se v New Yorku poprvé setkáváme s finančním magnátem Robertem Millerem na oslavě jeho 60. narozenin, jeví se jako ztělesnění úspěšného amerického podnikatele a dokonalého rodinného života. Za zdmi jeho dokonalého sídla mu ale vše přerůstá přes hlavu. Zoufale se snaží dokončit prodej svého obchodního impéria dříve, než se přijde na jeho podvody.Snaží se utajit svůj dvojí život před svou loajální manželkou Ellen a úžasnou dcerou a jedinou dědičkou Brooke. Hrají: Richard Gere, Tim Roth, Susan Sarandon, Monica Raymund, William Friedkin, Laetitia Casta. Režie: Nicholas Jarecki.

27. 4. | 17:45 hod. GEORG FRIEDRICH HÄNDEL – JULIUS CAESAR
Přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku. Italské nastudování s českými titulky, vstupné 300 Kč, přibližná délka přenosu: 4 hodiny 31 min. Opera, která si za Händelova života podmanila Londýn, přichází do Metropolitní opery v nové inscenaci Davida McVicara. Titulní roli ztvární špičkový světový kontratenorista David Daniels, po jeho boku se jako neodolatelně exotická Kleopatra objeví Natalie Dessay. Orchestr řídí věhlasný odborník na barokní hudbu Harry Bicket. Účinkují: Natalie Dessay, Alice Coote, Patricia Bardon, David Daniels, Christophe Dumaux, Guido Loconsolo. Dirigent: Harry Bicket. Režie: David McVicar.

28. 4. | 19:00 hod. ŠMEJDI , ČR, dokumentární, 74 min., vstupné 70 Kč (senioři nad 65 let zdarma), mládeži přístupný. Manipulace, nátlak, ponižování, agrese. Skryté kamery zachytily drsné pozadí předváděcích akcí pro seniory. Co se opravdu děje na populárních zájezdech s obědem zdarma? Praktiky, ze kterých mrazí. Lži a promyšlená manipulace, jejímž jediným cílem je donutit bezbranné staré lidi k nákupu předraženého zboží. Senioři ze svých nuzných důchodů splácí horentní sumy za často nekvalitní produkty. Někteří z nich se dušují, že už na žádnou akci nikdy nepojedou, jiní to nevydrží a jedou znovu. Režie: Silvie Dymáková.
Změna programu vyhrazena.

REZERVUJTE VSTUPENKY ON-LINE NA WEBU WWW.KINO-KUTNAHORA.CZ

.
Městské Tylovo divadlo

26. 4. | 19:00 hod. DÁMA S KAMÉLIEMI – René de Ceccatty, Divadlo Antonína Dvořáka, Příbram. Velký romantický tragický příběh Alexandra Dumase inspiroval v dějinách umění mnohé autory. Slavná Verdiho opera La Traviata je toho nejlepším příkladem. Příběh kurtizány, která poznala pravou lásku, ale kvůli pokrytecké morálce společnosti i vinou svého podlomeného zdraví ji nemohla naplno prožít, byl nejnověji dramatizován ve Francii. Hrají: Sabina Laurinová, Helena Karochová, Kateřina Fixová, Petra Duspivová, Jiří Vojta, Lukáš Král a další. Představení na předplatné, ostatní vstupenky lze zakoupit v pokladně MTD. Vstupné 290,- Kč, 280,- Kč, 150,- Kč.

.
Koncerty, klubová scéna

Česká 1 Music club – www.ceska1.cz

26. 4. | 20:00 hod. ZERO NUMBER ONE /indie rock/, ALŽBĚTINY SOSNY /rock Kolín/, EPY DE MYE /big beat folk/. Vstupné 100,- Kč.

27. 4. | 21:00 hod. SWAMP SAFARI REGGAE & BASH, DJ Kaya – Radio 1 + překvapení – dívčí taneční skupina SWAGGA DANCE PRAGUE. Vstupné 60,- Kč.
Restaurace Palma – www.palma-kh.cz

Diskotéky pro všechny věkové kategorie ve stylu hitů 80., 90. a současných let. Vstup zdarma.

26. 4. | 21:30 hod. DJ Jožka Nowok

27. 4. | 21:30 hod. DJ Martinez


.
Výstavy

28. 4. – 30. 6. 2013 Benátky- věčný sen, GASK – Galerie Středočeského kraje, Kutná Hora.

20. 4. – 19. 5 GALERIE FELIXE JENEWEINA, Jakub Hubálek – obrazy.

8. 5. 2010 – 8. 5. 2013 SBÍRKA 1 2 3, Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej. Kurátorka výstavy Marie Bergmanová.

25. 11. 2012 – 30. 9. 2013 VIDEOBOX 2012 – VIDEOGAMES, MIROSLAV HAŠEK, Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej. Prostor pro prezentaci současné videoartové tvorby. Představení nejzajímavějších experimentálních filmů a videí diplomantů vysokých uměleckých škol ČR. Kurátorka Veronika Marešová.

24. 2. – 30. 6. MICHAL ŠKAPA- PIXA, Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej.
Whitebox- představí grafický design expresivního writera a českého současného umělce Michala Škapy. Jeho „site specific“ realizace PIXA zpracovává vliv vizuality ulic velkoměstských periferií na písmo a grafiku. Pracuje s fenoménem specifické odnože graffiti PIXACAO z Brazílie, které je zajímavou kombinací latinky, tvarosloví log heavymetalových kapel a starogermánských run. Tento streetartový letrismus transformuje do vlastního svébytného fondu a aplikuje v rukopise svých vizuálů webových návrhů, pozvánek, plakátů i outdoorových grafických projektů.

24. 2. – 30. 6. AMAR MULABEGOVIČ – INTERVENCE, audiovizuální instalace bosenského umělce žijícího v Čechách. Výstava bude mít dvojfázovou modifikaci. První část výstavy bude prezentována v prostorách lázní. Od dubna proběhne navazující světelná a zvuková intervence v barokní lékárně.

24. 2. – 30. 6. KAREL ŠTĚDRÝ – NEOMONDRIAN, Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej. Karel Štědrý v cyklu Neomondrian (od roku 2011) pokračuje v tradiční disciplíně malby prostřednictvím odkazů k modernistickým vzorům, jejichž principy transformuje do nových forem a významů. Vychází přitom i ze zkušenosti streetartu, z prostředí graffiti, ovlivněného pop artem a komiksem.

7. 4. – 31. 7. ARTISTS FOR TICHÝ – TICHÝ FOR ARTISTS, český fotograf z Kyjova Miroslav Tichý (1926 – 2011) se stal světoznámým nejen svými postoji – odmítal prodávat své práce a starat se o uměleckou kariéru – ale i velice oblíbenou a obdivovanou postavou mezi ostatními umělci. Ti ho navštěvovali a vyměňovali si s ním díla. V této výměně pokračoval sběratel a podporovatel Miroslava Tichého, Roman Buxbaum. Tak vznikla ojedinělá sbírka mezinárodního umění, ve které se nacházejí práce významných umělců jako je Richard Prince, Rosemarie Trockel, Lowrence Weiner, Neo Rauch, Thomas Ruf ale i mladších tvůrců Andy Hope, Fabian Marti nebo Andro Wekua. Ojedinělou sbírku poprvé představíme celou v Galerii Středočeského kraje – GASK. Kurátorem výstavy bude Zdeněk Felix. Výstavu doprovází rozsáhlá publikace, která může sloužit i jako přehled současného mezinárodního umění.
www.gask.cz

1. 4. – 2. 6. KUTNÁ HORA V OBRAZECH, ČMS – Hrádek
Výstava tvořena ze sbírek ČMS přiblíží vhled města před obnovou jeho nejkrásnějších stavebních památek např. chrám sv. Barbory, Vlašský dvůr, Kamenný dům atd.

1. 4. – 30. 11. PIVOVARY NA KUTNOHORSKU, ČMS – Kamenný dům
Výstava je věnována především zdejšímu intenzivnímu rozvoji pivovarnictví od 19. do poloviny 20. století. Výstavu bude provázet řada interaktivních programů pro školy i dospělé. Pro ZŠ program: „Putování za zlatým mokem“. Pro širší veřejnost proběhnou ukázky vaření piva podle technologií a receptur 16. století s ochutnávkou.

1. 4. – 1. 6. MÓDA 19. STOLETÍ, ČMS – Tylův dům
Ze sbírek ČMS budou představeny dámské šaty, pánské obleky a drobné módní doplňky z 19. století. Výstavu provází interaktivní program pro MŠ, ZŠ a SŠ – „Šaty dělají člověka“.
www.cms-kh.cz

 

 

 

.

Zavřít menu