Kutná Hora bude opět po roce dějištěm celostátní přehlídky scénického tance. Uskuteční se od 17. do 19. května

Kutná Hora se po roce opět roztančí u příležitosti 36. celostátní přehlídky dětských skupin scénického tance. Uskuteční se od 17. do 19. května.

Představení pro veřejnost nazvaný Dítě v tanci se uskuteční v pátek a sobotu vždy od 19 hodin v Městském Tylově divadle. Nabídne mozaiku toho nejlepšího, co vzešlo z dvanácti krajských postupových přehlídek.

Výstupy z tvůrčích tanečních a hudebních dílen pro děti Tanec v exteriéru budou pro veřejnost uvedeny  v neděli od 14 hodin v zahradách GASK (v případě deště se uskuteční v Městském Tylově divadle), a celou přehlídku definitivně uzavřou. Pro pedagogy a studenty jsou připraveny odborné semináře, pro dětské účastníky nechybí večerní prohlídka pamětihodností města Kutná Hora, taneční semináře a dílny.

Letošní přehlídka, společně s překotným jarem vykvetla v pestrou paletu 240 tanců na krajských postupových přehlídkách, kterých se účastnilo téměř 2400 dětí, tanečnic a tanečníků. Z tohoto bohatství programová rada přehlídky přijala všechny krajské nominace. Uvidíme tak společně ve dvou přehlídkových večerech 26 choreografií, ve kterých účinkuje 285 tanečnic a tanečníků.

Přehlídka, která systematicky mapuje tanec jako tvůrčí interakci mezi pedagogem a dítětem (1968–2018) vstupuje do druhého půlstoletí. Koná pod záštitou ministra kultury Antonína Staňka a Města Kutná Hora. Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury pořádají Národní informační a poradenské středisko pro kulturu, útvar ARTAMA a Městské Tylovo divadlo Kutná Hora, spolupořádá GASK Kutná Hora.

tz

 

 

Zavřít menu