Pozvánka: Kutnohorský podvečer v Dačického domě v Kutné Hoře bude 29. května věnován manželům Francovým
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

38. Kutnohorský podvečer se uskuteční ve středu 29. května od 18 hodin v přednáškovém sále Dačického domu v Kutné Hoře. Bude věnován manželům Francovým, kteří dlouhá léta provozovali oblíbené knihkupectví U Stříbrného groše na Palackého náměstí a kteří před rokem tragicky zahynuli. Pořad je koncipován nejen jako vzpomínka na ně, ale také jako poděkování, neboť toto knihkupectví, vedené s láskou ke knihám i ke Kutné Hoře, nebylo jen obyčejným obchodem, ale také ostrůvkem kultury i příjemné atmosféry a oživením ospalého centra města.

Pořad připravuje ve spolupráci s Nadací Kutná Hora – památka UNESCO a se syny manželů Francových Vladimír Císař, který bude také Podvečer uvádět. Program bude obvyklý a osvědčený – mluvené i čtené slovo, filmový dokument i hudební vystoupení. O to se tentokrát postarají bratři Tomáš a Pavel Gryčovi, kteří tak zároveň zastoupí svoji tiskařskou firmu, která s knihkupectvím U Stříbrného groše dlouhodobě spolupracovala.

38. Kutnohorský podvečer bude také obohacen o připomenutí výročí významného barokního básníka a filantropa Bedřicha Bridela, jezuity, který zemřel v Kutné Hoře, do které přišel v době moru pomáhat nemocným.

Pořad se koná ve spolupráci s Nadací Kutná Hora – památka UNESCO.

37. Kutnohorský podvečer byl vzpomínkou na Jiřího Davida a manžele Lajkepovy. Více jsme uveřejnili zde.

tz

 

Zavřít menu