Při Rockovém vítání léta se na nádvoří Měšťanského pivovaru v Kutné Hoře na podiu vystřídalo hned několik rockových kapel

Další ročník Rockového vítání léta se konal v sobotu 22. června na nádvoří Měštanského pivovaru v Kutné Hoře, kde jako první zahrála kapela Argos kytaristy a zpěváka Ondřeje Marka. Jako další měla vystoupit kapela Hi Head. Ta však oznámila dvě hodiny před začátkem, že hrát nebude z důvodu indispozice zpěváka. Produkci akce se podařilo zajistit kutnohorskou skupinu Danny goes to Hollywood, která se skvěle zhostila tohoto záskoku. Proto jim patří dík nejen pořadatelů. Poté už následoval hradecký Tinnitus a představení nového alba Andělé a démoniNevada, Tibet a další skladby z repertoáru Dana Horyny a skupiny Merlin: to už je další kapitola Rockového vítané léta. Svůj set Dan Horyna zakončil legendární skladbou Whote Lotta Love z repertoáru Led Zeppelin. Z Brna přijela Loretta. Kapela propagovala své poslední album Náš svět a zahrála skladby i let devadesátých. Závěr večera patřil skupině Torrax, která návštěvníky nezklamala a Rockové vítaní léta si užila.

Akci finančně podpořilo Město Kutná Hora, hudební Nadace OSA. Poděkování patří Řeznictví Nesládek ze Zámecké ulice v Sedlci a Měšťanskému pivovaru Kutná Hora.

Pavel Bečán, foto: Lukáš Bečán

Zavřít menu