Jiný pohled na život poskytuje ojedinělá  výstava Fotoprojektu My,  kterou máme zapůjčenou od Oblastní charity Jičín. Projekt patnáctileté studentky Valentýny Šatrové se v našich (českých) podmínkách snaží zachytit život lidí v sociálních službách. 

.
Forma je jednoduchá a výmluvná. Výstava potrvá od 27. 2. odpoledne do 10.3. 2015. Vernisáž za přítomnosti místopředsedkyně Senátu PČR Miluše Horské v prvním patře Sankturinovského domu v Kutné Hoře na Palackého náměstí bude v pátek 27.2.2015 ve 14.30 hod.Výstavu pořádá dobrovolnické centrum Oblastní charity Kutná Hora jako podpůrnou akci pro zviditelnění dobrovolnictví.
Proč dobrovolnické centrum? Protože jiný pohled na život získavají lidé při návštěvě nemocnice nebo domova pro seniory. Už dvanáct let se snaží dobrovolníci vyslaní naším centrem zpříjemnit lidém pobyt v zařízeních mimo jejich původní domovy, aspoň na chvíli nabízejí nový vztah. Dobrovolnictví v Čechách ještě pořád není úplně zavedené. Někdy se do těchto vztahů nechce – ani pacientům, ani dobrovolníkům a ani pro obsluhující personál to není vždy snadné. Ale když se tento mrtvý bod překoná, objeví se spoustu nového.  Poznávají se lidé, kteří by se jinak nepoznali. Předávají si informace, vzpomínky a zkušenosti, objevují v sobě navzájem zajímavé osobnosti. A tak výstavu pořádáme proto, abychom tuto smysluplnou aktivitu v našem městě podpořili. Celá tato kampaň je podpořena z grantu Města Kutná Hora.

Marie Macková

.

MY 2015

 

.

Zavřít menu