Putování za hudbou: Letní prázdninový cyklus hudebních představení pod širým nebem zahájí 10. července od 19.30 hodin u pramene sv. Vojtěcha kapela JeToJedno
Jedno ze zastavení Putování za hudbou 2023. Foto archiv M. Pravdová

5. ročník Putování za hudbou, série letních hudebních představení pod širým nebem v malebných zákoutích města a jeho okolí, zahájí 10. července od 19.30 hodin u pramene sv. Vojtěcha kapela JeToJedno.

Zdroj videa: web Putování za hudbou

„Letos nás čeká již pátý ročník, tak jsme se tuto sérii prázdninových koncertů snažili opravdu vymazlit, aby byl program pestrý a také trošku jiný, než ročníky předešlé,“ uvedla Gabriela Březinová, která Putování za hudbou organizuje. Milovníci pohodové muziky se mohou těšit na oblíbené hudební stálice, ale i hudební uskupení, která ještě nikdy na putování nehrála. „A také na nová krásná místa, na kterých se doufám potkáme a zažijeme společně ve všední den nevšední večer,“ podotkla Gabriela Březinová a dodala, že putovat se bude tradičně od 10. července každou prázdninovou středu od 19.30 hodin. Výjimkou bud koncert Valchařů u Haerigova rybníka, který se mimořádně uskuteční ve čtvrtek 25. 7. od 19.30 hodin.

„No a protože Putování za hudbou bude letos slavit své páté narozeniny, tak jsme se rozhodli je oslavit 31. srpna festiválkem na nádvoří Vlašského dvora, kde vystoupí nejen muzikanti z putování, ale i hosté. Jako třešnička na dortu celou akci uzavře skupina PS s Johankou Jeřábkovou,“ dodala Gabriela Březinová s tím, že vstupné na všechna středeční hudební vystoupení i závěrečný festival, pořádaný ve spolupráci s Průvodcovskou službou Kutná Hora, bude již tradičně dobrovolné.

„Poděkování patří také městu Kutná Hora za vstřícnost, milou spolupráci a možnost Putování za hudbou v Kutné Hoře pořádat,“ doplnila Gabriela Březinová.

Více na FB Putování za hudbou i na webových stránkách www.putovanizahudbou.cz

Program Putování za hudbou 2024

10. 7. JeToJedno – pramen sv. Vojtěcha
17. 7. Fanťák – mostek u víly Vrchlice v Hutích
25. 7. POZOR – výjimečně se bude hrát ve ČTVRTEK!!!! Valchaři – Haeringův rybník
31. 7. Melissa – nádvoří Spolkový dům
7. 8. Richenza – terasa nad kaplí Božího těla u chrámu sv. Barbory
14. 8. Náhodné setkání – u kavárny Pod Jakubem v parku pod Vlašským dvorem
21. 8. Teige (Sirotkovi) – Barborská ulice parčík před Hrádkem
28. 8. Jiří Nedvěd – park Národního odboje
31. 8. Závěrečný festival – nádvoří Vlašského dvora

tz, pra

 

 

 

 

 

Zavřít menu