Sedlecká farnost podporuje Ukrajinu nejen symbolickým nasvícením okna katedrály

Římskokatolická farnost Kutná Hora – Sedlec jednoznačně stojí za Ukrajinou a svou podporu se rozhodla vyjádřit nejen symbolicky – žlutomodrým nasvícením okna v průčelí katedrály Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele, ale i finančně a materiálně.

Od čtvrtka 10. března bude největší okno v západním průčelí nejstarší katedrály ve Střední a Východní Evropě symbolicky svítit žlutomodře. Sedlecká farnost se takto rozhodla alespoň na dálku morálně podpořit Ukrajinu a její obyvatele.

Těm Ukrajincům, kteří již přicestovali do Čech a potřebují podporu, pomáhá farnost finančně i materiálně. Mezi zaměstnanci zorganizovala sbírku materiálních věcí, které byly na místní charitu doručeny hned ve středu 2. března. Zaměstnanci farnosti také mohou jít v rámci své pracovní doby pomáhat na jakékoliv místo, kde je potřeba pomoc. Takto už zaměstnanci sedlecké farnosti pomohli například při výdeji ošacení v hale BIOS.
„Největší podporu však chystáme na duben. Rozhodli jsme se totiž, že kompletní výtěžek z velikonočního vstupného z obou našich památek zašleme místní Oblastní charitě na účet, který byl otevřen pro přímou podporu lidí z Ukrajiny, kteří již na Kutnohorsko před válkou uprchli,“ uvedla Radka Krejčí ze sedlecké farnosti.

tz, foto: Ondřej Soukup

Zavřít menu