Současná světová alternativní hudba se představí od 12. do 14. července v zahradě voršilského kláštera

Jedenáctý ročník přehlídky současné experimentální hudby CREEPY TEEPEE se uskuteční od 12. do 14. července v zahradě církevního gymnázia v bývalém voršilském klášteře. Na co se příznivci tohoto hudebního žánru mohou letos těšit  jsme se zeptali Štěpána Bolfa z organizačního týmu pořádajícího občanského sdružení A.M. 180:

Kolik účinkujících a z kterých koutů světa na festival míří?

Letošního ročníku se zúčastní kolem padesáti vystupujících z různých koutů Evropy i ze Spojených států, své místo v programu mají i neokoukané české kapely a projekty. Řada hudebníků svojí „národní“ příslušnost moc neřeší a cestují po světě za vystoupeními a na podobné akce jako je Creepy Teepee.  Stejně tak publikum, které do Kutné Hory přijíždí doslova z celého světa, od Polska po Island i ze zámoří.

Můžete jmenovat největší hvězdy, které se letošního ročníku zúčastní?

Program třídenního festivalu je vystavěný jako celek, záměrně moc nechceme vyzdvihovat jednotlivá jména a rádi bychom výběr toho „nejlepšího“ či „největšího“ nechali  na posluchačích. Každý, kdo na festivalu stráví tři dny, má možnost vytvořit si svůj osobní žebříček. Nicméně z potvrzených jmen, která v Kutné Hoře o víkendu vystoupí, určitě zaboduje americký muzikant a showman Dan Deacon, který hraje v sobotu večer a který má i v Evropě skvělé jméno. Spolupracoval na filmové hudbě např. s Francisem Fordem Coppolou. Předtím si ale udělal jméno divokými zábavnými koncerty, do kterých zapojuje diváky.  Těšit se lze i na švédskou rapovou crew Bladee a spol., která na festivalu vystoupí v neděli. Osobně se hodně těším na kytarové kapely Essex Green a Westkust a na neodhadnutelnou show experimentátora Jamese Ferrara, který propojuje elektroniku s klasickou hudbou.

Jakou očekáváte diváckou účast? 

Festival má tradičně  kapacitu návštěvníků omezenou na zhruba jeden tisíc lidí, a toho se držíme i letos při 11. ročníku. Chceme, aby si akce podržela spíš komorní atmosféru, a nabídnout návštěvníkům i kapelám bezprostřední až osobní zážitek, nikoli masovou zábavu. Malebný prostor dvora kutnohorského církevního gymnázia v bývalém klášteře Voršilek a přilehlých klubových scén, kde festival proběhne, je k tomu ideální prostředí.

Více informací k festivalu naleznou zájemci na https://destinace.kutnahora.cz/d/creepy-teepee-8-10-7, https://www.facebook.com/events/788249884840593/

Fotografie z loňského ročníku ZDE

pra

 

 

 

Zavřít menu