Soutěž Kutnohorských listů o tři publikace Aleše Pospíšila z nového dílu edice Zmizelá Kutná Hora. Poznáte, který dům je v roce 1939 právě ve výstavbě? (2. díl)

Kutnohorské listy ve spolupráci s autorem projektu Zmizelá Kutná Hora Alešem Pospíšilem pořádají čtenářskou soutěž o tři knihy nového dílu edice. Zaměřena je na stavby 1. republiky. Ve čtyřech vydáních bude od 1. června zveřejněno celkem pět soutěžních dobových fotografií.

Otázka č. 2

V historickém jádru města bylo v období 1. republiky několik domů ve zcela havarijním stavu. K jejich obnově se přistupovalo dvěma způsoby: buď je nahradila novostavba v tehdy moderním stylu (např. funkcionalismu) nebo domy opakovaly vzhled svého předchůdce. Který dům je v roce 1939 právě ve výstavbě?

Odpovědi na otázky lze zasílat průběžně, nebo najednou nejpozději do 27. října na adresu pravdova@mu.kutnahora.cz. Při správné odpovědi na všechny otázky budou čtenáři zařazeni do slosování, které se bude konat u příležitosti vydání knihy 1. listopadu 2019.

Více jsme uveřejnili v červnovém vydání Kutnohorských listů. Celý článek i se soutěžní otázkou č. 1 je k dispozici na webových stránkách www.kutnohorskelisty.cz.

pra

Zavřít menu