V sedlecké katedrále zazní Jenkinsova Mše za mír

V sobotu 23. října v 18:30 se bude v katedrále Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele konat koncert, na kterém budou účinkovat spojené sbory Schola Čáslav, Mamáter Poděbrady, Vox Bohemica Český Brod, Karlovarský pěvecký sbor, Zpěvácký spolek Hlahol Praha a Symfonický orchestr Vox Bohemica. Jako sólisté vystoupí Lucie Silkenová, Petra Vondrová, Josef Brinzák a Martin Vodrážka. Společně budou interpretovat skladbu The Armed Man („Mše za mír) od Karla Jenkinse. Koncert je součástí Podlipanské hudební slavnosti, v rámci něhož se uskuteční ještě další tři koncerty v Českém Brodě.

„Mše za mír“ byla zkomponována britským hudebním skladatelem v roce 1999 a byla původně věnována obětem války v Kosovu. Jedná se o protiválečnou skladbu, která vychází z katolické mše a kombinuje texty z Bible, Mahābhāraty, či islámského adhanu. Celá skladba akcentuje hrůzy války a zároveň vyjadřuje naději, která byla v době vzniku skladby vkládána do nového milénia.

Vstupné na tuto jedinečnou skladbu je dobrovolné a výtěžek se hudebníci rozhodli věnovat sedlecké farnosti na opravu kostnice.

red

Zavřít menu