Děvčata z KTM-twirl teamu Kutná Hora působícím pod DDM Dominik Kutná Hora se zúčastnila již desátého ročníku soutěže O pohár ze zámku, který se konal 14. 2. 2015 v Kolíně. Tato soutěž je zaměřena na twirling, pompony a showdance – tanec s rekvizitami. V Kolíně děvčata soutěžila v kategoriích sólo, duo a miniformace. Pro většinu dívek byl tento pohár úplně první soutěžní zkušenost.

Zkušené duo Lenka Mezeiová a Beata Šubínová si z rytmického tanečního sóla přivezly od odborné poroty kov nejcennější a od estetické stříbro. Lence s Beatou se dařilo i v duu s rekvizitami na téma Jak vycvičit draka, kde získaly stříbro od odborné poroty a zlato od estetické. Lenka si poprvé vyzkoušela i disciplínu – pomponové sólo, neboli tanec s třásněmi, kdy k velkému překvapení vybojovala krásné 2. místo.
Lenka i Beata soutěžily v sólových twirlingových disciplínách. Obě děvčata se ve velké konkurenci probojovala do top 5, ve které Lenka skončila na 4. místě a Beata na 5. Společně s nimi soutěžila i Marta Potměšilová, která za své vystoupení obdržela osmé místo. Na hudbu z filmu Hobit ztvárnila své vystoupení Monika Šubínová a vybojovala si tím bronzovou příčku.
Na již zmíněném poháru prvně soutěžila nejmladší děvčata z kutnohorského twirlingového týmu. Svou první medaili si na krk pověsily nejmladší twirlerky Pavlína Štalzerová a Kristýna Janáčová. Jejich Barbie duo oslovilo odbornou porotu na tolik, že získaly stříbro. V této kategorii soutěžilo i duo Karolína Vilímová a Tereza Čábelková, které získaly bronz od odporné poroty a zlato od estetické. V disciplíně showdance, neboli tanec s rekvizitami, soutěžilo duo Karolína Fejtková a Adéla Linhartová. Jejich první soutěžní vystoupení bylo ztvárněno na téma safari. Dívky byly nejmladší ve skupině zkušených dívek a obsadily krásné 4. místo.
V Kolíně bodovala i sólová vystoupení. Stejně jako děvčata soutěžila prvně Marcela Kombercová, která se svým vystoupením na téma vločka skončila u estetické poroty na místě druhém a od odborné poroty získala 3. místo. Markéta Macháčková soutěžila taktéž prvně a ve velké konkurenci se umístila na 5. místě.
KTM-twirl team Kutná Hora měl dvě zastoupení i v twirlingových miniformacích. Na stupních vítězů skončily oba dva týmy. Mini team A ve složení Marcela Kombercová, Eliška Lebdušková a Petra Lebdušková předvedly své vystoupení na téma Mickey Mouse a obdržely stříbrnou medaili od odborné poroty a zlatou od estetické. Mini team B ve složení Tereza Čábelková, Karolína Vilímová, Karolína Fejtková a Adéla Linhartová se svou choreografií Pink Panther získaly 2x bronz, jak od estetické poroty, tak od odborné.
O pohár ze zámku v Kolíně byl pro kutnohorský twirlingový tým velmi úspěšný a odstartoval pro malé twirlerky těžkou soutěžní dráhu. Celý tým děkuje všem děvčatům za úžasné výkony, Kristýně Ronovské a rodičům za podporu a pomoc na soutěži, Domu dětí a mládeže v Kutné Hoře a ZŠ a MŠ Potěhy za poskytnuté prostory.

Kateřina Ronovská,  KTM-twirl team Kutná Hora

.

Zavřít menu