V sobotu 1. března 2014 se konalo Mistrovství Středočeského krajského kuželkářského svazu (SKKS) jednotlivců pro rok 2014 v mládežnických kategoriích. Znamenitě si vedli zejména kutnohorští dorostenci. Kryštof Hartman získal v Kosmonosích titul Mistr Středočeského kraje 2014! ………………………………………………………………

Mistrovství SKKS jednotlivců 2014 – junioři / juniorky
Na kutnohorskou kuželnu přijeli junioři, aby v disciplíně 120 hodů sdružených bojovali o titul Mistr Středočeského kraje 2014 a zároveň o postup na letošní Mistrovství ČR jednotlivců.
V soutěži juniorů zvítězil Martin Šťastný z KK Kosmonosy výkonem 546 kuželek, na druhém místě se umístil benešovský Tomáš Čožík za výkon 539 poražených kuželek. O třetí místo svedli urputný boj naši dva zástupci Leoš Vobořil a Michal Hrčkulák s Martinem Schejbalem z KK SDS Sadská. Všichni tři dosáhli stejného výkonu 527 kuželek, o pořadí rozhodoval vyšší výkon v dorážkové a menší počet chybných hodů. Leoš Vobořil měl nejhorší dorážkovou, celkově obsadil 5. místo. Michal Hrčkulák i Martin Schejbal měli shodný výkon jak v plných, tak v dorážkové, měli i stejný počet chybných hodů, takže podle Soutěžního řádu kuželkářského sportu se dělí o 3.- 4. místo. Právo postupu na letošní MČR mají ze Středočeského kraje pouze tři hráči, proto muselo dojít k losování. Štěstí se přiklonilo k Martinu Schejbalovi, který spolu s Martinem Šťastným a Tomášek Čožíkem pojede v květnu na MČR do Vracova.
V kategorii juniorek byla nejlepší Hana Šeborová ze Sokola Červené Pečky výkonem 545 poražených kuželek, na druhém a třetím místě se umístily Nikol Plačková výkonem 537 kuželek a Jitka Vacková 520 kuželek ze Sokola Kolín. Všechny tři medailistky mají právo bojovat na MČR v květnu v České Třebové. Domácí kuželkářka Martina Liberská na nejlepší nestačila a skončila na 5. místě.
Děkujeme všem zúčastněným hráčům za předvedené výkony a za napínavou podívanou až do posledních hodů, členům pořadatelského oddílu za perfektně připravenou kuželnu na tyto přebory a za skvělou organizaci, rozhodčím za bezchybné řízení soutěže a těšíme se na další sportovní akce na naší kuželně.

Mistrovství SKKS jednotlivců 2014 – dorostenci
Souběžně v Kosmonosích o svůj titul Mistr Středočeského kraje 2014 bojovali dorostenky a dorostenci. V soutěži dorostenců jsme měli jediného zástupce, Kryštofa Hartmana (na snímku níže), který nám udělal obrovskou radost a výkonem 537 poražených kuželek získal titul „Mistr Středočeského kraje 2014“ a tím i právo účasti na MČR 2014 v květnu ve Valašském Meziříčí. Na druhém místě se umístil Lukáš Holosko ze Sokola Kolína za výkon 524 kuželek a bronzovou medaili získal neratovický Josef Šálek za 520 poražených kuželek.
.
Kryštof Hartman Mistr SČK 2014
.
V dívčí dorostenecké kategorii zvítězila domácí hráčka Tereza Chlumská z KK Kosmonosy výkonem 518 kuželek a zajistila si účast na letošním MČR v Jičíně. Nás těší, že stříbrnou medaili vybojovala Michaela Weissová, na třetím místě se umístila Sára Plačková ze Sokola Kolín a nepopulární bramborová medaile zbyla na další naši hráčku Nelu Kratochvílovou.

Semifinále Mistrovství ČR pro rok 2014
Tento víkend 1.- 2. března se konaly semifinálové turnaje pro letošní MČR. Kutnohorští kuželkáři měli své zástupce ve všech kategoriích a vedli si úspěšně.

Kuželka TJ Fezko Strakonice – seniorky
Na této jihočeské kuželně soutěžilo 24 žen o 13 postupových míst na MČR do Vrchlabí. V tomto turnaji zvítězila prvoligová Růžena Smrčková z SK Slavia Praha 550 kuželek, na druhém místě se umístila kutnohorská Marie Adamcová 543 kuželek a třetí místo obsadila Jarmila Zimákova ze Sokola Rudná výkonem 541 kuželek. Druhá naše hráčka Hana Barborová obsadila 10. místo výkonem 530 kuželek a zajistila si rovněž účast na květnovém MČR.

Kuželna KK Konstruktiva Praha – senioři
Kutnohorští kuželkáři to na kuželně v Bráníku neměli vůbec jednoduché, protože o 11 postupových míst bojovalo 48 mužů z Prahy, Jihočeského a Středočeského kraje. Zvítězil prvoligový Anton Stašák z KK Slavoj Praha výkonem 609 kuželek, druhý se umístil Jiří Cigánek ze Sokola Nové Hrady 583 kuželek a třetí místo obsadil domácí hráč Jaroslav Pleticha 580 kuželek. Z pěti kutnohorských zástupců se na MČR do Pelhřimova probojoval z 5. místa Petr Dus výkonem 567 kuželek a z 9. místa František Tesař 550 kuželek.

Kuželna TJ Loko České Velenice – ženy
Na velenické kuželně se našim dvěma hráčkám příliš nedařilo, přesto si Kamila Dvořáková vybojoval výkonem 570 kuželek poslední postupové místo, Eva Renková zůstala 5 kuželek od postupu.

Kuželna KK Kosmonosy – muži
V Kosmonosích bojoval náš jediný zástupce Vladimír Holý o postup na MČR do Zábřehu, mezi dvanáct postupujících se bohužel nedostal. Tak snad příští rok to zkusí znovu.

Podrobnější informace nejdete na www.kuzelkykh.webnode.cz, fotografie z kuželkářských na www.kuzelkykh.zonerama.cz.

Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

.

Zavřít menu