Komise mládeže České kuželkářské asociace pořádá každoročně dlouhodobou soutěž pro kuželkáře ve věku 10 – 14 let s názvem Pohár mladých nadějí (PMN). V letošním 17. ročníku již proběhlo pět sérií turnajů, poslední, šestá se konala tento víkend na kuželnách v Blansku, Náchodě, Valašském Meziříčí, Plzni a v Kutné Hoře.

Do Kutné Hory přijelo v neděli 10. března téměř čtyřicet mladých kuželkářů, aby si vybojovali účast na závěrečném finálovém turnaji tohoto ročníku, který se uskuteční 7. dubna v Olomouci. Hrálo se v disciplíně 60 hodů sdružených přes dvě dráhy ve čtyřech žákovských kategoriích – mladší dívky a hoši (10-12 let), starší dívky a kluci (13-14 let). Prim tentokráte hráli starší dívky, kde vůbec nejlepšího výkonu celého turnaje dosáhla Tereza Chlumská z SK Kosmonosy, která porazila 277 kuželek, druhá byla její oddílová kolegyně Karolína Kovaříková výkonem 264 kuželek a třetí skončila kolínská Sára Plačková 262 kuželek.

Chlapeckou kategorii vyhrál kutnohorský Kryštof Hartman, který porazil 264 kuželek, na druhém a třetím místě se umístili hráči KK PSJ Jihlava – druhý Jakub Čopák 261 kuželek, třetí Ondřej Matula 260 kuželek. Domácí příznivci se těšili na vystoupení dalšího kutnohorského hráče Vojtěcha Kosiny, který se bohužel pro nemoc tohoto turnaje nezúčastnil. Držíme mu palce, aby se brzy uzdravil a ve finále v Olomouci mohl bojovat o medaili.
V soutěži mladších dívek zvítězila Barbora Pýchová z TJ Jiskra Nová Bystřice výkonem 243 kuželek, mezi mladšími chlapci byl nejlepší Milan Kovanda z TJ Nového Města na Moravě, který porazil celkem 251 kuželek. Kutnohorští kuželkáři neměli v této kategorii zastoupení.

Děkujeme všem zúčastněným hráčům za předvedené výkony a za napínavou podívanou, členům pořadatelského oddílu za přípravu kuželny na tuto soutěž a za bezchybnou organizaci, rozhodčím za perfektní řízení soutěže a těšíme se na další sportovní akce na naší kuželně.

Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

 

Vítěz chlapecké kategorie Kryštof Hartman. Foto: Jiří Halfar

 

.

Zavřít menu