Kutnohorští spartani dali o sobě ve Vratislavicích zase vědět

První spartanský závod roku 2019 se konal v sobotu ve Vratislavicích nad Nisou, které jsou součástí Liberce. Zimní překážkový Sprint měřil 6,5 kilometrů a na start se postavilo několik závodníků hájící kutnohorské barvy týmů Olympia Spartan Training Kutná Hora a STG Kutná Hora.

V elitní kategorii měla Olympia zastoupení v podobě Michala Pavlíka a Martiny Fabiánová. Zatímco Pavlík doběhl mezi muži po špatném běhu a dvou chybách devatenáctý, jeho partnerka brala elitní bronz mezi ženami. „Nevyšla mi pouze jedna překážka, kde se oblézala zeď s úchyty. Spadla jsem těsně před koncem a možná tím přišla o druhé místo,“ řekla po závodě spokojená Martina Fabiánová.

Společně s nimi trénuje na Olympii pravidelně i Jakub Vrbenský. Ten se postavil na start své věkové kategorie 20-24 let. Po skvělém výkonu, kdy měl z Kutnohoráků nejlepší čas, si doběhl pro stříbrnou medaili. S prvními třemi jmenovanými se na Mistrovství Evropy Spartan Race 2019 v italských Dolomitech kvalifikovali po skvělém sobotním výkonu ve svých věkových kategoriích také bronzový Richard Hrčkulák (50-54), čtvrtý Lukáš Jirsa (25-29) či šestá Irena Brandejská (35-39).

V open kategorii si nejlépe z Kutnohoráků vedla Michaela Francová, která doběhla na třetím místě mezi ženami. Tým Olympia Spartan Training Kutná Hora doběhl v open kategorii ve složení Francová, Zahradník, Maloch a Martínek na 21. místě ze 123 týmů. STG Kutná Hora doběhla devětadvacátá ve složení Kodydek, Záruba, Petráček a Veselý. -tz-

 

Na snímku je kutnohorská záchranářka Dana Švejdová. Foto: FB Spartan

Zavřít menu