Tak za sebou máme předposlední mistrovský turnaj. Naštěstí už je za námi. Ufff. Jestli se umí dr. Jekyll měnit v Mr. Hyda, tak my umíme něco obdobného. Umíme se proměnit z postrachu soupeřů (na začátku sezóny) v otloukánka. Doufám, že další proměna přijde dřív než 23.2., kdy nás čeká poslední turnaj této sezóny a budeme tak moci sezónu 2012/13 hodnotit přeci jen jako povedenou. 

 

Na turnaj jsme vyrazili bez opor Natálky a Jendy, kteří si plnili povinnosti u třeťáků a bez marodů Honzíka Knížka a Marušky Hynkové. Přivítali jsme tak v týmu hned dva nováčky (oba roč. 07) a to Patrika Balvína a Sébu Macháčka, kteří odehráli své první “mistrovské minuty”. Prvně jmenovaný dokázal přidat i svou premiérovou trefu – blahopřeji.

První zápas nás čekal proti “neporazitelnému” týmu ze Slaného. Minule uštědřený výprask si všichni moc dobře pamatovali, ale nebylo nám to nic platné. Byl to prostě a jednoduše soupeř nad naše síly. Ono tohle už je taková specifika týmů, které hrají jen na 2 řady. Těžko říct jestli víc hráčů nemají nebo jestli na turnaje vozí jen svou top kvalitu a zbytek sedí doma. Ani jedna varianta dle mě není do budoucna moc pozitivní. Možná však existuje ještě nějaká třetí.

K týmu ze Slaného ještě stojí za to dodat, že většina střel chodí pod břevno nebo do vinglů a z brankáře tak většinou bývá pouze smutný pozorovatel. V tomto zápase těžko Tomášovi něco vyčítat, ale …. ale to až v dalším odstavci.

SK Sršni – HC Lev Slaný 3:14 (1:5;1:3;1:6)

(střely na bránu 10:26)

Branky: 2 x Šváb Matěj, Balvín Nicolas

Sestava :

1.    Kašpar – Veit – Šváb – Hamsa ( -2; 2 vstřelené, 4 inkasované)

2.    Čížek – Balvín P. – Franc – Janata ( – 5; 0 vstřelené, 5 inkasované)

3.    Balvín N. – Hrubý – Komárek – Macháček – Matějka ( – 3; 1 vstřelené, 4 inkasované)

G.   Platonov

 

Druhý zápas nás čekala domácí Příbram, kterou jsme už letos porazili a tak jsem si říkal, že nás buď zápas nakopne a začneme zase pořádně hrát a nebo, že nás naopak pošle ještě víc dolu. Bohužel nastala ta druhá varianta. A teď jak kulantně říct, že se zápas vůbec nepovedl Tomášovi, který si vybral hodně slabou chvilku, která bohužel obsáhla téměř celý zápas. No, stane se. Průběh zápasu to, ale hodně ovlivnilo a skóre rozhodně neodpovídá obrazu hry. Tenhle zápas jsme měli rozhodně vyhrát.

SK Sršni – HC Příbram 6:14 (2:3;2:4;2:7)

(střely na bránu 19:22)

Branky: 3 x Balvín Nicolas, Šváb Matěj, Veit Ondra, Kašpar Honza

Sestava :

Kašpar – Veit – Šváb – Hamsa ( 1; 3 vstřelené, 2 inkasované)

Čížek – Janata – Franc – Balvín P. ( -5; 2 vstřelené, 7 inkasované)

Balvín N. – Hrubý – Komárek – Macháček – Matějka ( – 4; 0 vstřelené, 4 inkasované)

G.   Platonov

 

Poslední zápas byl bojem o třetí místo a o to zakončit turnaj se ctí. Bohužel ta deka, která na nás ležela byla až příliš těžká. První třetinu jsme s Kozlíky hráli naprosto vyrovnanou partii, ale od druhé části hry se začala projevovat další naše bolest a tou je fyzička. Na některých bylo vidět, že opravdu melou z posledního. Tempo naší hry se začalo blížit nule a ke konci zápasu již někteří jen koukali jak kolínský expres projíždí kolem. V obranné části hry jsme bohužel nezvládali ani tak základní věci jako je přistoupení k hráči a tak jsme soupeři vlastně ani v jeho hře moc nepřekáželi.

SK Sršni – SC Kolín 3:11 (2:2;0:3;1:6)

(střely na bránu 11:28) 

Branky: Franc Dominik, Veit Ondra, Balvín Patrik

Sestava :

Šváb – Veit – Janata – Hamsa ( – 2; 1 vstřelené, 3 inkasované)

Čížek – Balvín N. – Kašpar – Balvín P. ( – 2; 1 vstřelené, 3 inkasované)

Franc – Hrubý – Komárek – Macháček – Matějka ( – 4; 1 vstřelené, 5 inkasované)

G.   Platonov

 

Jestli jde někoho za předvedený výkon pochválit tak snad Honzu Kašpara, který tentokrát makal a odpadl (spíš psychicky než fyzicky) až v druhé půlce proti Kolínu. Svůj standart odehrál i Nikolas a povedenou premiéru předvedl i Nikolasův mladší brácha Patrik. Bohužel o nikom nejde říct, že by předvedl něco navíc a jen můj absolutní nedostatek času zachránil kluky od individuálního hodnocení. Tento turnaj odkryl až na kost naše nedostatky a tak nezbývá než se na ně o tréninku zaměřit a taky hlavně utáhnout opratě.

Na turnaji jsme tedy obsadili poslední – 4 místo. Bez zaváhání opět vyhrál tým ze Slaného, druhá příčka patří domácí Příbrami a bronz putuje do Kolína.

Autor: Josef Macháček, SK Sršni Kutná Hora

.
.

Na závěr turnaje si Sršni vysloužili odměnu, tentokrát to ovšem nebyl oblíbený McDonald, ale něco mnohem zdravějšího!

.

.

.

Zavřít menu