„Cílem jsou prázdné talíře,“ říká Jiří Lázňovský, ředitel příspěvkové organizace Školní jídelny Kutná Hora

Novým ředitelem příspěvkové organizace Školní jídelny Kutná Hora je Jiří Lázňovský, který byl vybrán na základě konkursního řízení. Novému řediteli organizace, která sdružuje tři školní jídelny, jsme položili několik otázek.

Jaké byly vaše první kroky?

Zaměřím se na jednotlivé provozy školních jídelen organizace, abych zjistil jejich silné a slabé stránky. To znamená, že si je projdu jako strávník i jako pracovník provozu, tak se seznámím se všemi zaměstnanci, respektive zaměstnankyněmi. Tato moje činnost bude samozřejmě zcela přirozeně pokračovat i v dalším období.

Také bych chtěl zlepšit prezentaci jídelen v očích nejen rodičovské veřejnosti. Cílem je rodičům žáků přiblížit vzhled podávaného jídla a celkově práci organizace jak na webových stránkách, tak na sociálních sítích.

Co považujete za prioritu?

Celkovou modernizaci. A to ve dvou oblastech. První bude cesta k lepšímu, modernějšímu vybavení kuchyní, například nové konvektomaty. Prakticky současně se s celým pracovním týmem zaměříme na modernější přípravu jídel. Zatím nemůže vše postupovat tak, jak by asi všichni očekávali, hlavně kvůli situaci, ve které se v současné době nacházíme a kdy školní jídelny fungují v omezeném provozu. Doufám, že tato složitá doba brzy skončí a bude možné zařídit školení a kurzy zaměřené na moderní úpravy jídel, používání moderních technologií a podobně.

Čeho konkrétně byste chtěl dosáhnout? Chystáte například změny jídelníčku?

Tady je odpověď jasná a jednoduchá. Cílem jsou prázdné talíře. Chtěl bych, aby co nejvíce žáků chodilo na obědy a aby odcházeli spokojeni, s pocitem, že se dobře najedli a chutnalo jim.

Jak fungují jídelny v době distanční výuky?

Žáci, kteří jsou na povinné distanční výuce, mají možnost vyzvednutí jídla přes okénko. Jsme nově vybaveni baličkou jídel, a tak dochází k minimálnímu kontaktu, což je v dnešní době žádoucí.

Obědů vaříme méně, ale jsem rád, že jsme schopni takto vydávat žákům jídla s sebou. V případě zájmu ze stran rodičů o vydání jídla „okénkem“ prosím kontaktujte jednotlivé vedoucí školních jídelen.

pra

Zavřít menu