Terapeuti pomáhající dětem s autismem získají 10.000 korun jako vítěz projektu Energie ze sousedství, který před několika měsíci spustila společnost ARMEX ENERGY. Terapeuti jsou součástí projektu „Ať mají děti s autismem Šanci“ Oblastní Charity Sion v Kutné Hoře Šek si dnes zástupci Charity převzali v kutnohorské pobočce ARMEX ENERGY od Svetozara Pokorného, ředitele Zákaznických kontaktních míst.

„Projektem Energie ze sousedství chceme v regionech, kde máme pobočky, finančně podpořit neziskové aktivity místních, nebo ty, kteří bojují s nepřízní osudu. Vážím si toho, že v Kutné Hoře lidé rozhodli o podpoře Oblastní Charity Kutná Hora, Sion. Ta totiž chce darované finanční prostředky použít na pomoc rodinám s dětmi trpícími autismem,“ řekl Svetozar Pokorný.

Oblastní charita Kutná Hora, Sion pomáhá prostřednictvím projektu „Ať mají děti s autismem Šanci“ rodinám, jejichž děti trpí autismem. Charita potřebuje především terapeuty. Měsíční náklady na jejich práci jsou 10 000 korun, takže každá koruna je pro ně dobrá.

Projekt Energie ze sousedství spustila společnost ARMEX ENERGY na podzim loňského roku na všech svých pobočkách. Cílem projektu je podpořit zajímavé neziskové aktivity v daných městech. Nominovat projekty mohli lidé přes facebookové profily projektu. Následně pak lidé přímo na pobočkách společnosti rozhodovali o vítězi mezi dvěma finalisty. Vítězný projekt pak získal 10.000 korun.

Ing. Martin Jonáš

Zavřít menu