Farnost Kutná Hora zve širokou veřejnost na Dny otevřených dveří  zrekonstruovaných prostor Kláštera sv. Voršily

Římskokatolická farnost – arciděkanství Kutná Hora zve širokou veřejnost do nově zrekonstruovaných prostor barokního Kláštera sv. Voršily, a to v pátek 12. dubna od 15:30 do 17:30 a v sobotu 13. dubna od 9:00 do 11:00. Citlivá rekonstrukce vlila život do prázdného severního křídla, které léta chátralo. Zájemci budou mít jedinečnou příležitost vidět zachráněné prostory, ze kterých vzniklo 20 nájemních bytů a ateliérů, před finálním dokončením a nastěhováním nových obyvatel.

Přestavbou konventu kláštera v prvním, druhém a třetím patře budovy, která je dílem Kutnohorské stavební a místních řemeslníků podle návrhu Kodet architekti, získávají obyvatelé města Kutná Hora nové bytové jednotky bez toho, aby se muselo bourat staré a stavět nové.

Historická budova z 18. století byla v souladu se svým statusem kulturní památky opatřena bezbariérovým vstupem, výtahem, kolárnou s kočárkárnou, moderním způsobem vytápění. V interiérech jsou propojeny dobové barokní prvky s moderním designem. Spolu s atraktivní lokalitou v centru historického města jsou Byty sv. Voršily příkladem udržitelného způsobu výstavby bytů v památkové zóně.

Arciděkan Vladislav Brokeš z Římskokatolická farnosti v Kutné Hoře za investora dodává: „Každý z nás hledáme prostor k životu. Když se jedná o místo k bydlení, pečlivě zvažujeme, kde budeme trávit svůj čas, kde budeme odpočívat či spát. Díky unikátní přestavbě vznikly v centru Kutné Hory krásné byty, které v sobě snoubí jedinečnou duchovní atmosféru barokní budovy s moderními prvky odpovídající životu ve třetím tisíciletí.“

tz

Zavřít menu