Nepravdivá informace na sociální síti o uzavření sběrného dvora vyvolala nejistotu

Na sociální síti se od středečních ranních hodin šíří hoax upozorňující na uzavření sběrného dvora v Zelenkově ulici v Kutné Hoře. Nepravdivou informaci krátce po zveřejnění vyvrátil radní a zastupitel Tomáš Pilc.

Příspěvek s doslovnou citací: „Slyšeli jste, že zastupitel p. Pilc prosazuje uzavření sběrného dvora v KH?!?! Prý to stojí moc peněz.. Koho jsme si zvolili…” zveřejnila uživatelka sociální sítě ve facebookové skupině s téměř pětitisícovou základnou uživatelů.
Na zprávu okamžitě reagovala Kutnohorská změna, o něco později pak sám Tomáš Pilc: „Jedná se o poplašnou zprávu. Nikdy jsem o uzavření sběrného dvora nemluvil, naopak. Domnívám se, že kvůli potřebám obyvatel je žádoucí funkce sběrného dvora rozšířit. Doufejme, že se tento hoax nebude šířit Kutnou Horou a strašit lidi,” dodal Tomáš Pilc.
Kutnohorská změna zatím neuvažuje o tom, že by ze situace vyvozovala nějaké důsledky. „Snad se paní poučí a příště si informace nejdříve ověří,” dodal Radim Fedorovič, člen uskupení Kutnohorské změny.
-sky-
Zavřít menu