Obrazem: Revitalizace Vlašského dvora pokračuje podle plánu a postupně navrací sídlu králů jeho někdejší krásu

Revitalizace Národní kulturní památky Vlašský dvůr v Kutné Hoře pokračuje podle harmonogramu. „V tomto týdnu byla dokončena první stavební etapa v 1. patře křídla, kde jsou kanceláře starosty a tajemníka. Pouze v jedné místnosti, kde při odstraňování starých výmaleb byl zachycen původní malovaný strop a stěny, budou pracovat až do půlky listopadu řemeslníci malíři na obnově této historické výmalby,“ uvedl Jan Trávníček DiS. z odboru investic Městského úřadu Kutná Hora s tím, že práce pokročily i v půdních prostorách, kde po dokončené instalaci železných traverz, betonáži podlahových konstrukcí, bude do konce listopadu pokračovat montáž sádrokartonu pro potřeby budoucího depozitáře.

Práce postupují i v západním křídle, kde je vybourána výtahová šachta a jsou upravovány prostory pro vybudování bezbariérového sociální zařízení pro veřejnost.

Stěhování vedení města zpět do „starostenského křídla“ je v plánu v průběhu příštího týdne, kancelář místostarosty bude dočasně umístěna v prostorách věže Vlašského dvora. -M. Pravdová-

Zavřít menu