Odborníci se sešli v Kutné Hoře na Středočeském fóru cestovního ruchu
FB Středočeská centrála cestovního ruchu

Umělá inteligence v cestovním ruchu, destinační branding nebo marketing středních Čech – nejen tato témata zazněla na Středočeském fóru cestovního ruchu 24. října v Kutné Hoře. Cílem akce bylo propojit experty na cestovní ruch, organizace kraje i zástupce turistických oblastí a výměna zkušeností k dalšímu rozvoji turismu ve Středočeském kraji.

Úvodního slova na konferenci se ujala předsedkyně výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Lucie Cirkva Chocholová. Účastníky pozdravili také starosta města Kutné Hory Lukáš Seifert a ředitelka GASK Jana Šorfová. Konference se účastnila místostarostka Kateřina Špalková, vedoucí odboru cestovního ruchu, školství a kultury Dagmar Ostřanská a vedoucí oddělení cestovního ruchu a vnějších vztahů Kristýna Šimonová.

V rámci prezentací a networkingu byly představeny aktivity a plány Středočeské centrály cestovního ruchu, úspěšné příklady z praxe nebo uplatnění dat mobilního operátora v cestovním ruchu. Debatovalo se o místních poplatcích a jejich možnosti využití, umělé inteligenci anebo dotacích EU v cestovním ruchu v rozpočtovém období 2021–2027. Účastníci konference diskutovali nejen o inovaci ve středočeském cestovním ruchu, ale i podpoře turistických atraktivit, lokální gastronomii a regionálních specialitách, udržitelném cestovním ruchu a využití dotací EU.

Konferenci pořádala Středočeská centrála cestovního ruchu v GASK pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje Petry Peckové. Díky zapojení Czech Convention Bureau se na fóru sešli experti na cestovní ruch, příspěvkové organizace kraje i zástupci destinačního managementu.

Skvělou práci odvedli studenti SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora, kteří se postarali během celé konference o catering.

tz, red, foto: Dagmar Ostřanská a FB Středočeská centrála cestovního ruchu

 

 

Zavřít menu