V programu „Extra třída“ společnosti EDUin se o finanční podporu uchází i nápad osmáků z kutnohorské ZŠ Kamenná stezka. Ti připravili projekt odpočinkové zóny, která by měla obsahovat například altánek s hracím stolkem, či květinovou výzdobu a dalšími prvky.

Do přípravy projektu se pod vedením třídní učitelky Daniely Novotné vrhl tým ve složení: Pavel Bartoš (manažer), Eliška Machalická, Dominik Dolejší, Petra Vančurová a Jan Hnilička (fotograf, kameraman). Výsledek své práce členové týmu veřejně prezentovali v úterý a kromě samotného řešení se samozřejmě museli zabývat i financemi. „Domluvili jsme se, že by nám s realizací mohlo pomoci Střední odborné učiliště řemesel, materiál se budeme snažit získat sponozorsky,“ vysvětlili s tím, že i tak rozpočet projektu činí kolem padesáti tisíc, což je o dvacet tisíc více, než nabízí EDUin. Chybějící peníze by mohla doplnit například škola.

„Pomoci se rozhodně nebráníme,“ naznačil starosta Kutné Hory Martin Starý. „Včetně toho, že přijdu rozhrnovat kačírek,“ poznamenal s úsměvem a dodal: „S materiálem na stavbu altánku by mohla pomoci společnost Městské lesy a rybníky.“ Martin Starý aktivitu žáků ocenil. „To jsou zkušenosti, které se jim v dalším životě určitě budou hodit,“ řekl.

A kdy by měla odpočinková zóna začít sloužit veřejnosti? „Chtěli bychom tam rozdat letošní vysvědčení,“ naznačila Daniela Novotná.

red

 

Zavřít menu