Řadu let opuštěná základní škola v Malíně opět ožívá, slavnostní zahájení nové střední školy Digital Academy se koná 12. září od 10 hodin

Slavnostní otevření nové školy v Malíně se uskuteční v pondělí 12. září od 10 hodin. Součástí programu bude vedle proslovů a symbolického přestřižení pásky také možnost prohlídky školy, prezentace studia. Pro návštěvníky bude připravena výstava fotografií z akcí školy i z náročné rekonstrukce budovy. Nebude chybět malé občerstvení. Přijďte se podívat.

Během pouhých šesti měsíců se týmu Digital Academy podařilo zrekonstruovat první nadpodlaží se dvěma hlavními učebnami. Do řadu let opuštěného objektu téměř sto let staré budovy původní základní školy v Malíně se opět vrací život. Žáci mohou pro odpočinek využívat i prostory venkovní jurty na zahradě školy. V další fázi rekonstrukce je v plánu zpřístupnění 2. nadpodlaží s novými učebnami pro ročníky nastupující na rok 2023/2024. Dokončena byla mimo jiné obnova střechy, výměna oken, atd. Pokračuje obnova a zateplení fasády objektu.

„V letošním školním roce byla otevřena třída prvního ročníku o 21 žácích v oboru Informační služby v podnikání. První třída je již na adaptačním kurzu v Malé Úpě a od 12. září zasedne do lavic v nově zrekonstruovaných třídách. Další rok nás čeká otevření dvou prvních ročníků, každý po pětadvaceti žácích a také otevření jedné třídy prvního ročníku dálkového studia po dvaceti studentech,“ uvedla Kateřina Tvrdík Exnerová, ředitelka Digital Academy s tím, že Kutná Hora se tak od letošního roku zařadila po bok mnohem větších měst, které nabízí svým obyvatelům studium střední školy v angličtině se závěrečnou anglickou maturitou. Část výuky je možná v anglickém jazyce a je zakončena mezinárodní anglickou maturitou. „Studentům umožňujeme stáže do Anglie, Irska a Německa. Výměnné studijní pobyty do Austrálie, Anglie a Itálie,“ doplnila ředitelka školy s tím, že od října bude nabídka rozšířena o přípravné kurzy k přijímacím zkouškám pro 9. ročníky základních škol. Pro veřejnost jsou k dispozici kurzy asistenta pedagoga, kurzy češtiny, kurzy angličtiny a v budoucnu i španělského jazyka.

„Velké poděkování patří i místním obyvatelům a sousedům, kteří podpořili prodej budovy za účelem využití v podobě střední školy. Mnozí nás přišli podpořit na zastupitelstvo, kde se projednával náš záměr na otevření střední školy. A prakticky každý, kdo se pohybuje v Malíně, si všiml stavebního ruchu v budově a byl zvědavý, jak vše dopadne,“ konstatovala Kateřina Tvrdík Exnerová a dodala: „Proto jsme se rozhodli, že při příležitosti zahájení nového školního roku připravíme slavnostní otevření školy. Všechny zájemce pozveme dále do budovy, ukážeme prostory, představíme školu a další plány do budoucna. Přijďte v pondělí, 12. září v deset hodin na slavnostní otevření nové školy!“

tz, pra

Foto: archiv Digital Academy Kutná Hora

Psali jsme:

Zavřít menu