Slavnostní otevření další části centra služeb Kostka se uskuteční 8. května, nabídne koncerty na zahradě a představí poskytované služby

Cesta životem bez bariér po dokončení rekonstrukce zbývající části vily v Kvapilově ulici opět rozšiřuje služby pro děti a mládež s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením. Na slavnostní otevření prostor je zvána široká veřejnost. Uskuteční se 8. května od 13 do 18 hodin. Nebudou chybět kulturní program na zahradě, občerstvení i komentované prohlídky objektu, které představí širokou škálu poskytovaných služeb.

„Účast na slavnosti přislíbili herec a moderátor Pavel Nový, naše patronka z adventního benefičního koncertu České televize Tereza Řezníčková a další vzácní hosté,“ uvedla Petra Hnátová, zakladatelka a předsedkyně organizace Cesta životem bez bariér. Součástí programu budou koncert folkové kapely Napohodu Jaroměř a recitál Františka Pokorného. „Vystoupí i pěvecký sbor Palášek při ZŠ Jana Palacha a také naše děti, uživatelé služeb, které ve spolupráci s divadélkem Kůzle uvedou pohádku,“ doplnila Petra Hnátová.

Cesta životem bez bariér pomáhá handicapovaným dětem a jejich rodinám již od roku 2006. V roce 2019 slavnostně otevřela v části vily v Kvapilově ulici Centrum služeb Kostka, kde poskytuje rehabilitační služby, pohybovou terapii therasuit, odlehčovací ambulantní a terénní sociální služby. Součástí objektu je i komunitní centrum. Po dokončení rekonstrukce objektu bude nově v nabídce i ergoterapie. K dispozici jsou nová tělocvična s prvky senzorické integrace a cvičný byt, který bude využíván i pro potřeby odlehčovací služby, a další. Novinkou je recepce s obchůdkem, ve kterém může veřejnost zakoupit rukodělné výrobky klientů i cukrovinky, cookies, které napekli pod vedením šikovných kuchařek.

M. Pravdová

Psali jsme:

Zavřít menu