SK Sršni Kutná Hora – HC Zlonice 10:3  (3:0, 4:0, 3:3)

Po předešlém volnu přivítali Sršni na svém ledě v šestém kole krajské soutěže tým HC Zlonice. Tento soupeř na svou první výhru v letošním ročníku teprve čeká, ovšem dokáže občas svého protivníka potrápit. Cíl Sršňů byl jasný, zvítězit za tři body.

Už první střídání otevřelo skóre. Po souhře v útočném pásmu poslal střelou od modré čáry Chmelař Sršně do vedení. V osmé minutě si našel odražený puk před zlonickou bránou Jelínek a vstřelil druhý gól. Sršni byli lepším týmem a Zloničtí se pokoušeli korigovat skóre z rychlých protiútoků. Povedl se jim brejk, který ovšem zlikvidoval David Jelínek v domácí brance. Vzrušení přinesla v jedenácté minutě branka Jana Tvrdíka, jehož střela vymetla bránu pod horní tyčí, vylétla ven a hosté se domáhali její neuznání. Stav 3:0 vydržel až do sirény.

Druhá třetina se odehrávala v podobném duchu. Nejprve Hynek propálil z úhlu zlonického brankáře, potom pohlednou souhru zakončil brankou Jelínek, do horního růžku se parádně trefil Rudolfský a sedmou brankou dovršil svůj již druhý hattrick Matouš Jelínek. Do kabin se odcházelo za jasného náskoku 7:0.

Dohrávka rozhodnutého utkání ve třetí třetině přinesla nejvíce branek. Sršni do ní vstoupili vlažně a Zlonice záhy snížily na 7:1. Javůrek odpověděl dravým průnikem a povedeným zakončením vstřelil osmou branku Sršňů. O tři minuty později Jiří Tvrdík I. trefil podeváté a populární desátý gól vsítil Siváček. Konec utkání už Sršni na rozdíl od hostů vypouštěli a dostali ještě k nelibosti Stanislava Bednáře dvě zbytečné branky. Konečný stav 10:3 tedy znamená chtěný tříbodový zisk, Sršni zůstali posledním neporaženým týmem v soutěži a v dalším utkání se poperou o čelo tabulky.

Příští kolo čeká Sršně venkovní utkání proti HC Poděbrady v sobotu 22.10 od 17:00. Fanoušci Sršňů však mohou v neděli od 17:30 shlédnout domácí utkání Juniorky, která ještě neztratila ani bod a o první příčku v KLJ se utká s HC Benátky nad Jizerou.

Branky Sršňů: Chmelař (Jiří Tvrdík I., Rudolfský), Jelínek, Jan Tvrdík, Hynek (Čejka), Jelínek (Jiráň, Hynek), Rudolfský (Jiří Tvrdík I.), Jelínek (Jan Tvrdík), Javůrek (Jiří Tvrdík I.), Jiří Tvrdík I. (Rudolfský), Siváček

Sršni: D. Jelínek (Březina) – Vaněk, Chmelař, Švejda Pavel, Havelka, Švejda Petr, Čejka, Křeček, Rudolfský, Tvrdík Jiří I., Javůrek, Jiráň, Jelínek M., Tvrdík Jan, Siváček, Hynek, Tvrdík Jiří II, Málek, Fišar, M. Šváb   Trenér: Stanislav Bednář

Hynek Macháček

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde

Zavřít menu