Starosta ocenil práci lidí, kteří ráno dohlížejí na bezpečnost dětí na přechodech pro chodce. Městská policie poptává dalšího „přechodáře“

Se zahájením školního roku se na frekventované přechody v blízkosti základních škol vrátili pomocníci Městské policie Kutná Hora. V ranních hodinách před zahájením vyučování dohlížejí na přechody pro chodce a bezpečné přecházení především dětí.

Starosta města Josef Viktora (ANO) ocenil práci lidí, kteří dohlížejí na bezpečnost při přecházení na přechodech pro chodce, zdůraznil význam jejich práce a děkuje jim za jejich činnost. „Máme zpětné ohlasy i od rodičů, kteří dohled při přecházení dětí na přechodech vítají,“ konstatoval Boris Doubrava, zástupce ředitele městské policie. Dozory na přechodech pro chodce jsou v Kutné Hoře zavedeny od dubna 2013.  V současné době má městská policie k dispozici dvanáct „přechodářů“, kteří vypomáhají strážníkům na šesti přechodech pro chodce v blízkosti základních škol. „Poptáváme dalšího „přechodáře“ s nástupem od listopadu 2019,“ konstatoval Boris Doubrava. Bližší informace zájemci získají na telefonu 327 710 132.

Foto: V Benešově ulici na bezpečnost dětí při přecházení na přechodu pro chodce dohlížejí Lenka Nevolová, která je „přechodářkou“ již sedmým rokem a Adriena Hospesová, která nastoupila před dvěma roky.

Monika Pravdová

Zavřít menu