RADNICE: Volební období hodnotí zastupitel Tomáš Pilc

Do konce volebního období 2014 – 2018 zbývá jen několik pár týdnů. V rámci toho každému zastupiteli města pokládáme několik otázek, ve kterých mají možnost jejich předchozí práci pro město i občany zrekapitulovat a zhodnotit. Náš seriál RADNICE pokračuje se zastupitelem Tomášem Pilcem.

TOMÁŠ PILC (KUTNOHORSKÁ ZMĚNA)

Jaký byl váš hlavní cíl, se kterým jste do křesla zastupitele města usedal? Jak se vám tento cíl podařilo splnit? Odcházíte spokojený?

Mým hlavním cílem bylo nastavit koncepční systémové změny. Téma vzniku zřízení servisní společnosti, která se bude koncepčně starat o objekty a sportovní areály města jsem řešil již v roce 2015, neúspěšně. Nepovedla se ani reforma systému odpadového hospodářství, která by zlevnila občanům poplatky za svoz odpadu . Odcházím nespokojený, protože tyto změny bylo možné uskutečnit, ale ukázalo se, že náš lídr byl slabý.

Co si z práce pro město, jako jeho zastupitel, odnášíte? Pokud byste mohl, změnil byste nějaké své již učiněné rozhodnutí?

Odnáším si velké množství neuvěřitelných zážitků. Některá rozhodnutí bych změnil. Především bych již nepřistoupil na výstavbu sportovní haly ve třech etapách. O to složitější nyní bude dostavba třetí etapy, která je však pro ekonomiku celého projektu nezbytná.

Máte svého oblíbeného knižního autora? A knihu, na kterou nedáte dopustit?

Mám moc rád knihy a povídky Oty Pavla. Nejraději mám knihu Syn celerového krále, která obsahuje povídky o sportovcích.

Jak by podle vás mělo město Kutná Hora za čtyři roky, tedy na konci dalšího volebního období, vypadat? Jaké je vaše přání Kutné Hoře a jejím občanům?

Rád bych viděl za čtyři roky Kutnou Horu jako moderně řízené město. Stejně jako každý bych chtěl opravené silnice, chodníky, servisní společnost, levné odpady a spoust další věcí. Jisté je, že to nepůjde bez dobrého řízení, plánování a peněz. Toto přeji Kutné Hoře a jejím občanům.

Příště: IVA POSPÍŠILOVÁ (ČSSD)

Čtěte té:

Jan Balham

Radim Fedorovič

Lenka Frankovicová

Zdeněk Hadrovský

Jan Havlovic

Tomáš Gryč

Běla Hejná

Martin Hlavatý

Jakub Obraz

Karel Koubský ml.

Karel Koubský st.

Jozef Králik

Josef Kraus

Milan Krčík

Ladislava Krčmářová

Jiří Kukla

Martin Morávek

Tomáš Pilc

Zavřít menu