RADNICE: Volební období hodnotí zastupitelka Iva Pospíšilová

Do konce volebního období 2014 – 2018 zbývá jen deset dní. V rámci toho každému zastupiteli města pokládáme několik otázek, ve kterých mají možnost jejich předchozí práci pro město i občany zrekapitulovat a zhodnotit. Náš seriál RADNICE pokračuje se zastupitelkou Ivou Pospíšilovou.

IVA POSPÍŠILOVÁ (ČSSD)

Jaký byl váš hlavní cíl, se kterým jste do křesla zastupitele města usedala? Jak se vám tento cíl podařilo splnit? Odcházíte spokojená?

Ve svém druhém volebním období jsem byla pověřena řízením Městské policie v Kutné Hoře. Mým cílem bylo vylepšit pracovní podmínky strážníků. Spolupráce s předchozím ředitelem panem Kubovým i současným ředitelem Mgr. Ing. Marečkem byla vždy korektní. Musím velmi ocenit přístup strážníků k jejich nelehké práci. Velmi mě potěšilo, že pochvalných dopisů občanů bylo více, než výtek.  Jsem ráda, že se zlepšilo vybavení strážníků, zintenzivnil se výcvik. V tomto smyslu odcházím spokojena.

Co si z práce pro město, jako jeho zastupitelka, odnášíte? Pokud byste mohla, změnila byste nějaké své již učiněné rozhodnutí?
Je to zajímavá životní zkušenost. Usednout do křesla zastupitele je především veliká zodpovědnost. Někdy jsem měla pocit, že si toho někteří kolegové nebyli tak docela vědomi.  Pokud jde o má rozhodnutí, v některých případech jsem je v průběhu volebního období změnila. Měla jsem o určitém problému konkrétní představu, ale když jsem se seznámila se všemi okolnostmi, několikrát se mi stalo, že jsem změnila názor. Ale nikdy to nebylo v klíčových rozhodnutích.

Máte svého oblíbeného knižního autora? A knihu, na kterou nedáte dopustit?

To je těžká otázka. Mám hodně oblíbených knih, ke kterým se ráda vracím, ale neumím vybrat jenom jednu z nich. V současné době čtu častěji odbornou literaturu než beletrii.

Jak by podle vás mělo město Kutná Hora za čtyři roky, tedy na konci dalšího volebního období, vypadat? Jaké je vaše přání Kutné Hoře a jejím občanům?

Stále je co zlepšovat, ale myslím, že Kutná Hora umí již nyní ukázat přívětivou tvář.  Městu bych přála takové zastupitele, kteří vnímají potřeby občanů.  Kteří odloží vzájemnou řevnivost a dokáží více spolupracovat. Mezi kandidáty takové lidi vidím, a ty budu volit.

Příště: MARTIN STARÝ (ZMĚNA)

Čtěte té:

Jan Balham

Radim Fedorovič

Lenka Frankovicová

Zdeněk Hadrovský

Jan Havlovic

Tomáš Gryč

Běla Hejná

Martin Hlavatý

Jakub Obraz

Karel Koubský ml.

Karel Koubský st.

Jozef Králik

Josef Kraus

Milan Krčík

Ladislava Krčmářová

Jiří Kukla

Martin Morávek

Tomáš Pilc

Iva Pospíšilová

Zavřít menu